Μαθητές και μαθήτριες από την Πατριαρχική Μεγάλης του Γένους Σχολής, την Μελβούρνη, το Βελιγράδι και την Κύπρο που συμμετείχαν με τα παραμύθια τους και διακρίθηκαν στον διαγωνισμό με τίτλο «Η ελληνική γλώσσα είναι ψυχή, η ψυχή του πολιτισμού» βράβευσε η Βουλή των Ελλήνων και η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών σε ειδική εκδήλωση για την 9η Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.
Συγκεκριμένα οι μαθητές της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής,τιμήθηκαν με το 1ο βραβείο, οι μαθητές του Α΄ Γυμνασίου Oakleigh Grammar της Μελβούρνης τιμήθηκαν με το 2ο βραβείο και μαθητές της Γ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Τ.Ε.Γ Βελιγραδίου και της Γ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου της Κύπρου τιμήθηκαν με το 3ο βραβείο.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς – Νικόλαος Κουίκ, ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, ο Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής κ. Σάββας Αναστασιάδης και η κα Χρυσούλα Κατσαβριά, μέλος της Επιτροπής, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού κ. Δημήτρης Πλευράκης, η Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου κα Βασιλική Νίκα και ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Σπυρίδων Σιάκας.
Κατά την εκδήλωση, έγινε ιδιαίτερη μνεία στην ειδική έκδοση της Βουλής των Ελλήνων μέσω της οποίας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης στο εισαγωγικό σημείωμα της έκδοσης «η Βουλή υποστηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια του Υπουργείου Εξωτερικών για την εκμάθηση, διατήρηση και διεύρυνση της γνώσης της ελληνικής γλώσσας στον απόδημο ελληνισμό, έτσι ώστε να παραμείνει ζωντανή και στις επόμενες γενιές». Το βιβλίο αυτό, περιλαμβάνει τα παραμύθια που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό και έγραψαν παιδιά από την Αιθιοπία, την Αυστραλία, την Γαλλία, την Γερμανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κύπρο, το Λίβανο, την Ουκρανία, τη Ρουμανία, την Ρωσία, τη Σερβία και την Τουρκία.
Στη συνέχεια προβλήθηκαν και οι ταινίες animation μικρού μήκους των φοιτητών του Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που βασίστηκαν σε τρία από τα κείμενα των παραμυθιών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.