Διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας στην Κίνα

  Έναρξη του 1ου Επιμορφωτικού Σεμιναρίου για τη Διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας στο SISU
Έναρξη του 1ου Επιμορφωτικού Σεμιναρίου για τη Διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας στο SISU

Το 1ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για τη Διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας στην Κίνα, που διοργανώθηκε από το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του SISU σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (ΚΕΓ) πραγματοποιήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου στο Shanghai International Studies University.

Την έναρξη κήρυξε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, στην τελετή παρέστη και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Σανγκάη, Βασίλειος Ξηρός, ενώ το σεμινάριο παρακολούθησε πληθώρα καθηγητών και φοιτητών από Ιδρύματα στα οποία διδάσκεται η Ελληνική σε όλη την Κίνα.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, επισημαίνει τη σπουδαιότητα της λειτουργίας του Ινστιτούτου «Κομφούκιος» για το ΑΠΘ και τη συμβολική σημασία της «συνύπαρξης» των δύο σπουδαίων φιλοσόφων, του Αριστοτέλη, του οποίου φέρει το όνομα, και του Κομφούκιου: «Σεβόμαστε την ιστορία και τον πολιτισμό της Κίνας και την επίδρασή της στις επιστήμες και τις τέχνες. Τη θεωρούμε πολύ σημαντικό εταίρο και εργαζόμαστε συστηματικά για την περαιτέρω ανάπτυξη των συνεργασιών μας με τα Κινεζικά Ιδρύματα. Το Ινστιτούτο θα συμβάλει θετικά προς αυτήν την κατεύθυνση, καθώς επίσης στην προώθηση της κινεζικής γλώσσας και του πολιτισμού στο Πανεπιστήμιό μας, στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα και συνολικά στη σύσφιγξη των σχέσεών μας με την Κίνα».

Ο κ. Μήτκας υπογραμμίζει τις περισσότερες επιλογές που θα έχουν πλέον οι φοιτητές του ΑΠΘ, οι οποίοι θεωρούν ολοένα και περισσότερο την Κίνα ως ένα πιθανό επόμενο βήμα στην καριέρα τους, ενώ τονίζει ότι «η ίδρυση του Ινστιτούτου ‘‘Κομφούκιος’’ στο ΑΠΘ είναι απολύτως συμβατή με το όραμα του Πανεπιστημίου μας να είναι ένα άριστο Πανεπιστήμιο με διεθνή ακτινοβολία».