Εβδομάδα της Ελλάδας στη Νότια Ρωσία

Με τιμώμενη χώρα την Ελλάδα, ξεκίνησε στο Κρασνοντάρ της Ρωσίας, η Έκθεση «Εβδομάδα της Ελλάδας στο Κουμπάν», που διοργανώνει η ομώνυμη Περιφέρεια της Νότιας Ρωσίας με συμμετοχή του ΕΟΤ Ρωσίας, από 12 έως 17 Απριλίου.

Πρόκειται για μία από τις εκδηλώσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους με την ευκαιρία της 1000ης επετείου της παρουσίας του ρωσικού μοναχισμού στο Άγιον Όρος, με στόχο την ανάπτυξη των τουριστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης στον Εκθεσιακό χώρο του Sun Expo έκανε ο Μητροπολίτης του Κρασνοντάρ παρουσία αξιωματούχων της Ρωσικής περιφέρειας, εκπροσώπων Ελληνικών Συλλόγων, Ελλήνων επιχειρηματιών, τουριστικών γραφείων της περιοχής και δημοσιογράφων, ενώ η προσέλευση του κοινού κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας ήταν μεγάλη.

Στην έκθεση ο ΕΟΤ συμμετέχει με δικό του περίπτερο, καθώς επίσης η Κύπρος ,ο Τ.Ο. mouzenidis travel, το Greek.ru, φορείς τουριστικών και θρησκευτικών προορισμών της περιοχής του Κρασνοντάρ κ.α.

Κουμπαν 2.jpg εοτ νοτια ρωσίαΜε πρωτοβουλία του ΕOT Ρωσίας, το βράδυ της ίδιας ημέρας, διοργανώθηκε κοκτέιλ -μπουφέ προς τιμήν τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων που προβάλλουν την χώρα μας, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Νοβοροσσίσκ κ.Φραγκίσκου Κωστελλένου .

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016, όπως αποφασίστηκε στις συναντήσεις της Αν. Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά και του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Τρυφωνόπουλου στη Μόσχα με την υφυπουργό Πολιτισμού κα Alla Yurievna Manilova και τον επικεφαλής του Rostourism κ. Oleg Safonov τον περασμένο Μάρτιο.