Επίσκεψη Κουίκ στην Αιθιοπία, συναντήσεις με την ομογένεια

Την πρώτη επίσκεψη μέλους της ελληνικής κυβέρνησης στην Αιθιοπία μετά από 19 χρόνια πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ ο οποίος είχε σειρά επαφών με στελέχη της κυβέρνησης και μέλη της ομογένειας.

Φέτος η Ελλάδα κλείνει 100 χρόνια Διπλωματικών σχέσεων με την Αιθιοπία.

Στην Αντίς Αμπέμπα ο κ. Κουίκ συναντήθηκε με το Προεδρείο και τα μέλη της Ομογενειακής Κοινότητας, ενώ είχε παράλληλα και διμερείς επαφές με την Υπουργό Επικρατείας της Αιθιοπίας αρμόδιας για θέματα εξωτερικής πολιτικής κα Χιμούτ Ζεμενέ και τον Δρ Αντονι Μοτε Μαρούπινγκ, Επίτροπο Οικονομικών της Αφρικανικής Ένωσης που εδρεύει στην αιθιοπική πρωτεύουσα.

Με την Υπουργό Επικρατείας – Εξωτερικής Πολιτικής, συζητήθηκε όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων που είναι σε πολύ καλό επίπεδο.

Η κα Ζεμενέ ζήτησε από τον ΥΦΥΠΕΞ να ενθαρρυνθούν ακόμα περισσότερο οι ελληνικές επιχειρηματικές δραστηριότητες στη χώρα της και να ανοίξουν νέοι ορίζοντες συνεργασίας σε τομείς όπως ο τουρισμός, κυρίως ο Θρησκευτικός, ο αθλητισμός όπως στίβος, ποδόσφαιρο και μπάσκετ με ανταλλαγές ταξιδιών αθλητών και ομάδων και της Πολιτικής Αεροπορίας όπου πρέπει να υπογράφει η τελική συμφωνία, η οποία κατ αρχήν μονογραφήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο Νασάου.

Τον ΥΦΥΠΕΞ στην επίσκεψη του στην Αιθιοπία συνόδευαν ο Πρέσβης στην Αντίς Αμπέμπα κ. Νικόλαος Πατακιάς, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του κα Μάγια Σολωμού και ο Πρόεδρος της ελληνικής Κοινότητας κ. Δημήτρης Συκκάς.