«Ημέρες Καβάφη» στη Σόφια

«Ημέρες Καβάφη» στη Σόφια

Ημερίδα με θέμα «Η διεθνής απήχηση του Καβάφη: μια ελληνο-βουλγαρική συνάντηση» πραγματοποιείται στη Σόφια την Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018, στο Πανεπιστήμιο «Άγιος Κλήμης της Αχρίδας», από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο «Άγιος Κλήμης της Αχρίδας», και τον Ελληνοβουλγαρικό Σύνδεσμο «Αριστοτέλης»-Γέφυρα Πολιτισμού.

Στην Ημερίδα, η οποία διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Σόφια, συμμετέχουν η κ. Μαρία Μπολέτση, καθηγήτρια στα Πανεπιστήμια Amsterdam & Leiden, ο κ. Γιώργος Χουλιάρας, ποιητής, Πρόεδρος Εταιρείας Συγγραφέων, η κ. Zdravka Mihaylova, μεταφράστρια λογοτεχνίας, νεοελληνίστρια, ο κ. Georgi Gochev, επίκουρος καθηγητής στο Νέο Βουλγαρικό Πανεπιστήμιο Σόφιας και η κ. Ελένη Κουρμαντζή, επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Βέλικο Τύρνοβο «Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».

Τη συζήτηση συντονίζει ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει επίσης μουσικό αφιέρωμα από την Ακαδημία Μουσικής της Σόφιας με σολίστ τον εξάρχων βιολιστή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, συνθέτη Σίμο Παπάνα, καθώς και ανάγνωση ποιημάτων του Καβάφη, στα ελληνικά και βουλγαρικά, από την ηθοποιό Yana Titova και τον ποιητή Γιώργο Χουλιάρα.

Σόφια, Πανεπιστήμιο «Άγιος Κλήμης της Αχρίδας» Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018, 17:00-20:00