Η Αλεξία Παππά στους 4 καλλιτέχνες των Χειμερινών Ολυμπιακών της Νότιας Κορέας

Μια ομάδα αθλητών θα συμμετέχει στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη Νότια Κορέα, αλλά δεν θα αγωνισθεί για μετάλλια.

θα μεταβούν στην Pyeongchang  ως Ολυμπιακοί καλλιτέχνες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η Ελληνοαμερικανίδα Αλεξία Παππά είναι μια από τους τέσσερις αθλητές καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο που επέλεξε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή να πάνε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Aγώνες της PyeongChang, χωρίς ν’ αγωνιστούν!

Οι τέσσερις καλλιτέχνες που αγωνίστηκαν σε επτά ολυμπιακά αθλήματα είναι η ελληνοαμερικανίδα Αλεξία Παππά ο βρετανός Roald Bradstock, ο ελβετός Jean-Blaise Evéquoz και ο αμερικανός Lanny Barnes.

Η Ελληνίδα δρομέας θα βρεθεί σε ένα διαφορετικό ρόλο, αυτή τη φορά ως καλλιτέχνης, στο πλαίσιο προγράμματος της ΔΟΕ με στόχο να έρθουν πιο κοντά οι αθλητές στην τέχνη.

Από τους τέσσερις που επέλεξε η ΔΟΕ, η Αλεξία Παππά είναι η μόνη που παραμένει ενεργή ως αθλήτρια. Η 27χρονη, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στις ΗΠΑ, εκπροσώπησε τη χώρα μας στα 10.000 μ. των Ολυμπιακών αγώνων του 2016.

Πέρα από τον αθλητισμό όμως, έχει ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία και το 2016 δημιούργησε μαζί με τον σύντροφό της, Jeremy Teicher., την ταινία «Tracktown».

Στη Νότια Κορέα οι δυο τους θα δημιουργήσουν μια σειρά ταινιών μικρού μήκους, στις οποίες θα εμφανίζονται και αθλητές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.