Η γαστρονομία της Μεσσηνίας “κέρδισε” Εσθονούς και Φιλανδούς

Η γαστρονομία της Μεσσηνίας και τα τοπικά προϊόντα όπως το ελαιόλαδο, οι ελιές και το κρασί “έκλεψαν τις εντυπώσεις” Εσθονών και Φιλανδών ταξιδιωτικών πρακτόρων και δημοσιογράφων που επισκέφθηκαν την περιοχή.

Στόχος του ταξιδιού ήταν η εξοικείωση με το τουριστικό προϊόν της Μεσσηνίας και οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων την Καλαμάτα, τη Μάνη, την Αρχαία Μεσσήνη, το κάστρο της Μεθώνης, την παραλία της Βοϊδοκοιλιάς και την Κυπαρισσία.

Το ταξίδι διοργανώθηκε από το Γραφέιο του ΕΟΤ Σκανδιναβίας στο πλαίσιο ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα και της εξοικείωσης των επαγγελματιών τουρισμού με τους ελληνικούς προορισμούς, από 30 Μαΐου έως 3 Ιουνίου 2016 με τη συμμετοχή εκπροσώπων των σημαντικότερων Travel Agents από την Εσθονία (CWT Travel, Estravel, Aves Reisid, Go Travel & Tensi Reised) και της δημοσιογράφου Silvia Pärmann, αρχισυντάκτριας του περιοδικού Estraveller.

Στην ομάδα συμμετείχε και η Φιλανδή δημοσιογράφος Päivi Arvonen, με αρθρογραφία στα σημαντικότερα ΜΜΕ της Φινλανδίας, μεταξύ των οποίων η εφημερίδα Helsingin Sanomat.