Η “Ελλάδα και Εγώ σε 60 δευτερόλεπτα”

Τι φαντάζεστε όταν σκέφτεστε την Ελλάδα; Την ιστορία της κλασσικής Αθήνας και την Ακρόπολη, ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη, βουτιές σε καταγάλανα νερά,λαχταριστό φαγητό με καλή παρέα; Η Ελλάδα πολύπλευρη, μοναδική και ανεξάντλητη, ανοίγει στο καθένα την ιδιαίτερή της πλευρά. Μιλήστε γι’ αυτήν με τον δικό σας τρόπο, δείξτε αυτό, και καταγράψτε σε βίντεο ή βίντεο-σέλφι αυτό που σας άγγιξε.

Την «δικιά» σας Ελλάδα έχετε την ευκαιρία να μοιραστείτε μέσα από τον διαγωνισμό “Η Ελλάδα & Εγώ σε 60 δευτερόλεπτα” που συνδιοργανώνουν η ηλεκτρονική πύλη «Evropuls» της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στη Μόσχα, η Αντιπροσωπεία της ΕΕ στη Ρωσία και το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού –Κ.Ε.Π. με έδρα τη Μόσχα (www.hecucenter.ru).

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν βίντεο, βίντεο-σέλφι ή τα μονταρισμένα βίντεο διάρκειας μέχρι 60 δευτερολέπτων, που αντανακλούν την άποψή σας για την Ελλάδα.

Η προθεσμία υποβολής έργων λήγει στις 25 Μαϊου 2016και στείλτε στην εργασία σας στο e-mail: info@euro-pulse.ru

unnamed-4.jpg ελλαδα διαγωνισμός ρωσία 2Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχουν πραγματοποιηθεί διαγωνισμός Φωτογραφίας «Ελλάδα – στιγμές προσωπικής ευτυχίας» με 1930 συμμετοχές και Λογοτεχνικός Διαγωνισμό «Σελίδες Αρχαιότητας» στον οποίο υποβλήθηκαν 200 εργασίες.Ο διαγωνισμός διεξάγετε στα πλαίσια του Αφιερωματικού Έτους Ρωσίας-Ελλάδας.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο διαγωνισμός για το πιο πρωτότυπο, ενδιαφέρον και αυθεντικό βίντεο-σέλφι «Ελλάδα & Εγώ σε 60 δευτερόλεπτα» θα διεξαχθεί από τη 1 Απριλίου έως τις 25 Μαϊου 2016.

unnamed ελλαδα ρωσίαΗ κριτική επιτροπή, η οποία θα περιλαμβάνει εκπροσώπους της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Ρωσία, του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού και του «Evropuls» θα επιλέξει τις 3 καλύτερες δημιουργίες και θα προσδιορίσει το νικητή.

Πρώτο βραβείο – Μία εβδομάδα για δυο άτομα σε ξενοδοχείο 4 αστέρων σε ελληνικό νησί (δεν καλύπτονται τα έξοδα μετάβασης)

Ο διαγωνισμός διεξάγεται από τη πύλη «Evropuls» σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της ΕΕ στη Ρωσία και το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού-Κ.Ε.Π.

 • Κάθε διαγωνιζόμενος δύναται να υποβάλει μόνο ένα βίντεο χρονικής διάρκειας μέχρι 60 δευτερολέπτων.
 • Όλες οι εργασίες πρέπει να γίνουν από τον διαγωνιζόμενο. Τα πνευματικά δικαιώματα επίσης ανήκουν στο συμμετέχοντα του διαγωνισμού.
 • Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να εγγραφτούν στην ομάδα «Evropuls», στα κοινωνικά δίκτυα Facebook ή Vkontakte, καθώς και στην ιστοσελίδα της Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού.
 • unnamed-4.jpg ελλαδα διαγωνισμός ρωσία .jpg4
  Οι δημιουργίες σε μορφή mov, avi, mp4, θα πρέπει να αποστέλλονται στη διεύθυνση:info@euro-pulse.ru
 • Όλες οι δημιουργίες αναρτώνται σε ξεχωριστό εδάφιο στην www.Euro-Pulse.ru, καθώς και στην στήλη «Βίντεο» του «Evropuls» σε κοινωνικά δίκτυα Facebook και VKontakte.
 • Προθεσμία για την κατάθεση των εργασιών – 25 Μαϊου 2016 , ώρα 23:59.
 • Στο διαγωνισμό δεν μπορούν να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι και τα μέλη των οικογενειών της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Ρωσική Ομοσπονδία, του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού, της πύλης «Evropuls».
 • Το όριο ηλικίας είναι από 16 ετών και άνω.
 • Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, υπάρχει προκαταρκτικός έλεγχος των απεσταλμένων για τη συμμετοχή εργασιών.
 • υποβάλλοντας την εργασία για το διαγωνισμό, συμφωνείτε αυτόματα ότι οι φωτογραφίες σας δύνανται να χρησιμοποιηθούν από τους διοργανωτές του έργου (την πύλη «Evropuls», Αντιπροσωπεία της ΕΕ στη Ρωσία, Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού), για σκοπούς που σχετίζονται με την διεξαγωγή του διαγωνισμού.
 • για τη συμμετοχή δεν επιτρέπονται βίντεο με πορνογραφικό/ερωτικό περιεχόμενο, διαφημιστικά βίντεο, δημιουργίες που προβάλλουν βία, ξενοφοβία, και αυτά που προσβάλλουν θρησκευτικά συναισθήματα ή αυτά που παραβιάζουν τους νόμους της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
 • προ-επιλογή των βίντεο γίνεται καθ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού. Ημερομηνίες διεξαγωγής του διαγωνισμού – 1 Απριλίου – 25 Μαϊου 2016.unnamed-4.jpg ελλαδα διαγωνισμος ρωσία
 • I Στάδιο: από την 1 Απριλίου μέχρι τις 25 Μαϊου 2016 – όλα τα βίντεο που καλύπτουν τα παραπάνω κριτήρια, δημοσιεύονται στην ομάδα της πύλης «Evropuls» στο Facebook και Vkontakte, σε μια ξεχωριστή στήλη της πύλης στο «Evropuls». Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να ψηφίσουν για κάθε εργασία που τους άρεσε μέχρι και την 1 Ιουνίου του 2016. Η ψηφοφορία κλείνει στις 30 Μαϊου 2016, ώρα 23:59.
 • II στάδιο: 31 Μαϊου 2016. Προσδιορισμός της μικρής λίστας των φιναλίστ (τα 10 καλύτερα βίντεο) σύμφωνα με τον αριθμό των Like στο Facebook και Vkontakte.
 • III στάδιο: 1 -2 Ιουνίου 2016. Η κριτική επιτροπή θα επιλέξει τους 3 νικητές.
 • Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα δημοσιευθούν στις 3 Ιουνίου 2016 στη διαδικτυακή πύλη «Evropuls». Οι νικητές θα ενημερωθούν με ειδική επιστολή.
 • Η απονομή βραβείων στους νικητές του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2016, η ακριβής ημερομηνία και χώρος διεξαγωγής της τελετής βράβευσης θα ανακοινωθούν έγκαιρα.