Η κουζίνα της Κρήτης στην καρδιά της Ρώμης

Η γαστρονομική παράδοση και τα προϊόντα της Κρήτης τιμήθηκαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ελληνική Πρεσβεία στη Ρώμη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και την Ένωση Ελληνικών Εστιατορίων της Ρώμης.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τυπικά προϊόντα και εδέσματα της Κρήτης, με πρώτα υλικά που κατέφθασαν στη Ρώμη από το την Ελλάδα και προετοιμάσθηκαν με φροντίδα από τους έλληνες εστιάτορες της Ρώμης.

Στο χαιρετισμό του, ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Ρώμη κ.Θεμιστοκλής Δεμίρης, σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας αναφέρθηκε στη σημασία της ελληνικής διατροφής, από το Συμπόσιο του Πλάτωνα μέχρι τις ημέρες μας, υπογραμμίζοντας και τις ελληνοϊταλικές παραμέτρους. Επιπλέον, σημείωσε τα διαχρονικά βασικά στοιχεία της ελληνικής γαστρονομίας, «την επιμονή στα αυθεντικά υλικά, η αίσθηση του μέτρου, η χρήση των αρωματικών και των λαχανικών, η ποικιλία», ενώ τόνισε το βαθιά κοινωνικό της χαρακτήρα.

Η έκθεση προσέλκυσε το ενδιαφέρον των εξειδικευμένων ιταλικών ΜΜΕ στον τομέα του τουρισμού και της γαστρονομίας, που αναφέρθηκαν στην ποιότητα των προϊόντων της Κρήτης και στον πλούτο της γαστρονομικής της παράδοσης.

Παρόντες στην εκδήλωση εκπρόσωποι διπλωματικών αρχών, στελέχη του εμπορικού και τουριστικού τομέα, εκπρόσωποι ιταλικών ΜΜΕ αλλά και μέλη της ελληνικής κοινότητας της Ρώμης.