Η σημασία των συμφωνιών TTIP και CETA για την Ελληνική Πολιτεία

«Η σημασία των συμφωνιών TTIP και CETA για την Ελληνική Κοινωνία και Πολιτεία» είναι ο τίτλος της διάλεξης που θα δώσει ο Αν. Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ και Αντιπρόεδρος της ASECU (Ένωση των Οικονομικών Πανεπιστημίων της Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης και της Παρευξείνιας Ζώνης) Γρηγόρης Ζαρωτιάδης.

Η διάλεξη διοργανώνεται από την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του ΑΠΘ, με την υποστήριξη της Πρυτανείας και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. Πρόκειται για την πρώτη από έναν κύκλο διαλέξεων που ξεκινά τον Ιανουάριο του 2017 και θα ολοκληρωθεί το Μάιο του 2017.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές «οι συμφωνίες CETA (Comprehensive Economic and Trade Agreement) και TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership) διαμορφώνουν το πλαίσιο συγκρότησης του ενιαίου διατλαντικού οικονομικού χώρου.

Οι συμβάσεις αυτές, εκτός από την οικονομική διάστασή τους έχουν πολύ σημαντικές κοινωνικές, κανονιστικές και πολιτικές πτυχές και προεκτάσεις, τόσο για τις ενδοκοινοτικές, όσο και για τις διεθνείς εξελίξεις. Οι πρόσφατες διατυπωμένες θέσεις του νέου Προέδρου των ΗΠΑ αναζωπυρώνουν τη σχετική συζήτηση διεθνώς.

Οι εν λόγω συμφωνίες έχουν τεράστια σημασία για την ελληνική κοινωνία και για τον διεθνή προσανατολισμό της Ελλάδας και δυστυχώς ο σχετικός εγχώριος δημόσιος διάλογος υστερεί».

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.