Η Σκάλα Συκαμνιάς στη Λέσβο κορυφαίος ταξιδιωτικός προορισμός του κόσμου για το 2017

Η Σκάλα Συκαμνιάς στη Λέσβο, αποτελεί τον κορυφαίο κορυφαίο τουριστικό προορισμό του κόσμου για το 2017 σύμφωνα με το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό «AFAR».

Η Σκάλα Συκαμνιάς που ξεχώρισε για την αλληλεγγύη των κατοίκων της προς τους πρόσφυγες είναι ο πρώτος προτεινόμενος προορισμός μεταξύ 10 παγκόσμιων και διάσημων προορισμών των Βερμούδων, της Δυτικής Σαχάρας, της γιαπωνέζικης Οκινάουα, της γιαπωνέζικης Κιουσούμ, της επίσης γιαπωνέζικης Χοκάιντο, της Αριζόνα, του Πουέρτο Ρίκο, της Σιγκαπούρης, και του Μπουένος Άιρες. Ακολουθούν άλλες 90 προτάσεις κορυφαίων τουριστικών προορισμών για Αμερικανούς κυρίως τουρίστες, προς τους οποίους απευθύνεται το περιοδικό.

Στο σύνολό τους αυτοί οι προορισμοί για τους δημοσιογράφους είναι ξεχωριστοί, για διαφορετικό λόγο ο καθένας.

Για τη Σκάλα Συκαμνιάς όμως στην πρώτη θέση της λίστας  το «AFAR» αναφέρει: «Ποιος είναι ο προτεινόμενος ως πρώτος προορισμός; Διαβάσαμε πέρυσι ένα αφιέρωμα στους New York Timesτο οποίο μας έμεινε αξέχαστο.

Η Σκάλα Συκαμνιάς, ένα μικρό ψαροχώρι στη Λέσβο. Συγκέντρωσε την προσοχή λόγω των χιλιάδων προσφύγων από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, οι οποίοι διασώθηκαν από μικρά σκάφη από τους ελάχιστους, μόλις 100 κατοίκους του. Από τότε όμως η τοπική οικονομία, που βασίζεται στον τουρισμό, έχει δεχθεί πλήγμα.

Νομίζουμε πως πρέπει να δράσουμε και με τα χρήματα που ξοδεύουμε στον τουρισμό να υποστηρίξουμε μικρές κοινότητες σαν αυτήν, που το χρειάζονται. Αυτό σημαίνει πως η Σκάλα Συκαμνιάς είναι στην κορυφή της λίστας μας για το 2017».