Πολιτιστικά Δρώμενα Τέχνης στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

Πολιτιστικά Δρώμενα Τέχνης στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο

Με έργα εικαστικών καλλιτεχνών , μουσική, θέατρο και διαλέξεις θα “πλημμυρίσει” για τέσσερις μέρες ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος καθώς από τη 1 έως τις 4 Νοεμβρίου διοργανώνονται τα καθιερωμένα πλέον Πολιτιστικά Δρώμενα Τέχνης.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου και του Μουσείου Βορρέ και πραγματοποιείται με την στήριξη του Ακαδημαϊκού Ευάγγελου Μουτσόπουλου ενώ τον συντονισμό των τετραήμερων εκδηλώσεων έχει η εικαστικός- εκπαιδευτικός Argy Pappas Tsiota.

Την Τρίτη 1η Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια ομαδικής έκθεσης αξιόλογων εικαστικών καλλιτεχνών με θέμα CONTEMPORARY ART- NEW PAINTINGS. Στο πιάνο ο Αναστάσης Γεωργιάδης.

Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου Μουσικοθεατρική βραδιά, με θέατρο ποιημένο αναλόγιο ” Αγγελος” με τον Ηθοποιό Σκηνοθέτη και Καθηγητή της Δραματικής Τέχνης Πάρη Κατσίβελο από το βραβευμένο βιβλίο του “Μέ Πυξίδα το Φώς “.

Την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου Μουσικοποιητική εκδήλωση του Εικαστικού Λογοτέχνη Κώστα Ευαγγελάτο. βασισμένη σε ποιητικά του βιβλία “Από τον Πολύσμιγο Αίνο στις Ερμητικές Λαμπίδες”. Θα μιλήσει για τη Σύγχρονη Πινακοθήκη “Vιλλα Ροδόπη ” στο Αργοστόλη της Κεφαλλονιάς.

Τη Παρασκευή 4 Νοεμβρίου με αφιέρωμα στον Αριστοτέλη επ ευκαιρία της συμπληρώσεως 2.400 χρόνων από της γεννήσεως του θα γίνουν δύο διαλέξεις.

Η πρώτη του Δρ. Χρήστου Μπάλογλου με θέμα ‘Ο Αριστοτέλειος Οίκος & Η Συμβολή της Γυναίκας” και η δεύτερη διάλεξη της Συγγραφέως Οικονομολόγου τ. Διευθύντριας του Υπουργείου Πολιτισμού Δέσποινας Κούτσαρη με θέμα “Ο Αριστοτέλης & η Σπαρτιάτισσα επ ευκαιρία της 2η έκδοσης του βιβλίου της “Η Σπαρτιάτισσα στην Αρχαιότητα” Θα ακολουθήσει συζήτηση μετά από τη κάθε διάλεξη.

Η έναρξη των εκδηλώσεων είναι στις 8μ.μ στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο (Πλατεία Κολωνακίου 2 4ος όροφος).