Πρεμιέρα με Κώστα Γαβρά για το Hellas Filmbox Berlin

Κώστας Γαβράς Hellas Filmbox Berlin

Με επίσημο προσκεκλημένο τον Κώστα Γαβρά και την προβολή της ταινίας του “Αμήν” αμέσως μετά την τελετή έναρξης ξεκινά σήμερα Τετάρτη 18 Ιανουαρίου Hellas Filmbox Berlin.

Ο Κώστας Γαβράς, θα βραβευθεί στην Τελετή Έναρξης για τη μεγάλη του προσφορά στην Ελλάδα και τον κινηματογράφο.

To Hellas Filmbox Berlin, το φεστιβάλ ελληνικών ταινιών και ελληνικής θεματικής του Βερολίνου, θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά στον ιστορικό κινηματογράφο Babylon από τις 18 έως τις 22 Ιανουαρίου 2017. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 56 ταινίες, μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους ελληνικές και διεθνείς παραγωγές συμπαραγωγές.

Παράλληλα σήμερα το μεσημέρι στο πλαίσιο του Hellas Filmbox Berlin θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση, με θέμα «Πολιτικός Κινηματογράφος, ξεπερασμένος σήμερα ή πιο σημαντικός από ποτέ;» στον εκθεσιακό χώρο BOX Freiraum.

Στο πάνελ θα βρίσκονται κάποιοι από τους εκλεκτούς προσκεκλημένους της διοργάνωσης: το τιμώμενο πρόσωπο, ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, ο Ελβετός ηθοποιός και σκηνοθέτης Dani Levy, o συγγραφέας, σκηνοθέτης και εκπρόσωπος Ελλάδος του EURIMAGES Τίμων Κουλμάσης και η δημοσιογράφος και σκηνοθέτιδα Ανζελίκ Κουρούνη. Την διεύθυνση της συζήτησης θα κάνει η διάσημη στην Γερμανία και εξαιρετικά πεπειραμένη δημοσιογράφος, διευθύντρια του Boulevard der Stars του Βερολίνου, Georgia Tornow.

Στην τελετή Έναρξης πρόκειται να παρευρεθούν η ελληνίδα υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο επίτιμος καλεσμένος Κώστα Γαβράς. Ακόμη, οι γερμανοί ηθοποιοί από την ταινία «Aμήν» Ούλριχ Τουκούρ και Ρολφ Χόχουτ, ο γερμανός ηθοποιός Αντρέ Μ. Χένικε, o διάσημος ελβετός σκηνοθέτης Ντάνι Λεβί, η τουρκάλα σκηνοθέτιδα του γερμανικού σινεμά Aysun Bademsoy, η ηθοποιός και μουσικός Μόνικα Ρέγιες Επίσης θα παρευρεθούν οι σκηνοθέτες: Τάσος Μπουλμέτης, Κύρος Παπαβασιλείου, Μάρω Αναστοπούλου, Ανζελίκ Κουρούνη, Βασίλης Κατσούπης, Ηλίας Δημητρίου, Λυδία Κώνστα, Μανούσος Μανουσάκης, Max Geilke, Δημήτρης Αμπατζής, Kωνσταντίνος Καλογρίδης, Δημήτρης Νάκος και ο ηθοποιός Vassili Koukalani.

Η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, την Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου, από τις 14.00 ως τις 17.00, πρόκειται να πραγματοποιήσει mastercalss Αρχαίου Δράματος με τίτλο «Χορός, Λόγος, Μέλος, Όρχησις». Το masterclass θα γίνει στη μεγάλη αίθουσα του ιστορικού κινηματογράφου Babylon.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.