Προέδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου  εξελέγη ο καθηγητής Λίνος- Αλέξανδρος Σισιλιάνος

Λίνος- Αλέξανδρος Σισιλιάνος

Ο καθηγητής Λίνος- Αλέξανδρος Σισιλιάνος είναι ο πρώτος Έλληνας που εξελέγη Προέδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η Εκλογή, για πρώτη φορά, ενός Έλληνα πολίτη στην θέση αυτή αποτελεί τιμή για τον ίδιο αλλά και την Ελλάδα, θεμέλιο της εξωτερικής πολιτικής της οποίας αποτελεί ο σεβασμός και η προώθηση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και της διεθνούς προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών .

Πρόκειται για έγκριτο νομικό διεθνούς φήμης, ο οποίος διετέλεσε Αντιπρόεδρος του εν λόγω Δικαστηρίου από την 1η Μαϊου 2017.

Ο κ. Σισιλιάνος είναι επίσης Καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστιμίου Αθηνών και αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, και από το 2010 μέλος της Συγκλήτου της Ακαδημίας Διεθνούς Δικαίου της Χάγης. Ο κ. Σισιλιάνος θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντά του από 5.5.2019.

Το Υπουργείο Εξωτερικών   στη ανακοίνωσή του συγχαίρει τον Λίνο – Αλέξανδρο Σισιλιάνο για την εκλογή του ως Προέδρου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του εύχεται καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.