Στο Chevalier της Αθηνάς Τσαγγάρη το βραβείο του 59ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου

Στην ταινία Chevalier της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη απονεμήθηκε το βραβείο της καλύτερης ταινίας στο 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου που πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις Οκτωβρίου.

Το βραβείο ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της κριτικής επιτροπής, Pawel Pawlikowski, ο οποίος “Chevalier είναι μια μελέτη της ανδρικού ανταγωνισμού μέσα από τα μάτια μιας γενναίας και πρωτότυπης σκηνοθέτιδας. Με επίσημη αυστηρότητα και ακαταμάχητο πνεύμα η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη κατάφερε να δημιουργήσει μια ταινία που είναι τόσο ξεκαρδιστική κωμωδία και μια βαθιά ανησυχητική δήλωση σχετικά με την κατάσταση της ανθρωπότητας στη δύση “.

Το Chevalier έχει τιμηθεί με ειδική Μνεία για τη Σκηνοθεσία από την επιτροπή και το Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας για το βασικό ανδρικό καστ (Γιώργος Κέντρος, Πάνος Κορώνης, Βαγγέλης Μουρίκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Σάκης Ρουβάς στο 21ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαράγεβο (14 – 22 Αυγούστου 2015).

Το Chevalier έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 68ο Διεθνές Φεστιβάλ του Λοκάρνο (Locarno Film Festival, 5 – 15 Αυγούστου 2015), ενώ στη συνέχεια θα προβληθεί στο Φεστιβάλ του Τορόντο (ενότητα Contemporary World Cinema). Παράλληλα, η Τσαγγάρη θα φιλοξενηθεί ως Filmmaker in Residence 2015 του κορυφαίου Film Society of Lincoln Center (53ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Νέας Υόρκης).

Η ταινία είναι μια παραγωγή της Faliro House Productions και της Haos Film με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Το Φεστιβάλ του Λονδίνου είναι η μεγαλύτερη κινηματογραφική εκδήλωση του Ηνωμένου Βασιλείου και οργανώνεται κάθε χρόνο κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, υπό την αιγίδα του Βρετανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου (BFI). Το Φεστιβάλ συγκαταλέγεται στα πιο γνωστά Φεστιβάλ του παγκόσμιου κινηματογράφου, προωθώντας τη δημιουργικότητα, την πρωτοτυπία, το όραμα και τη φαντασία, αφού προβάλλει τις καλύτερες ταινίες από το σύγχρονο και διεθνή κινηματογράφο, τόσο από καθιερωμένους όσο και νέους σκηνοθέτες. Περιέχει ένα ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων που απευθύνεται στην κινηματογραφική βιομηχανία, όπως δημόσια φόρουμ, εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, διαλέξεις και σεμινάρια. Φέτος στο Φεστιβάλ προβλήθηκαν 238 ταινίες από 57 χώρες .