Συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα ανάπτυξης του Λιβάνου  

Η στρατηγική οικονομική συνεργασία και η συμμετοχή ελληνικών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα ανάπτυξης που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση του Λιβάνου, οι προοπτικές επενδύσεων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της περαιτέρω εμβάθυνσης των διμερών οικονομικών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα συζητήθηκαν κατά την συνάντηση με τον εκτελούντα χρέη Πρωθυπουργού στο Λίβανο, κ. Saad Hariri και μέλη της κυβέρνησης του, που είχε χθες και σήμερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, στη Βηρυτό.

Ο κ. Κατρούγκαλος μετέφερε στον κ. Hariri πρόσκληση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ώστε να συμμετάσχει στην προσεχή σύνοδο EU-Arab Summit “Shared Horizons”, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Οκτωβρίου 2018 στην Αθήνα.

Στις συναντήσεις με τον υπουργό Τουρισμού, Avedis Guidanian, τον υπουργό Οικονομίας και Εμπορίου, Raed Khouri και τον υπουργό Πολιτισμού, Ghattas Al Khouri, συζητήθηκαν οι διμερείς οικονομικές σχέσεις, η συνεργασία στον τομέα του τουρισμού, οι πολιτιστικές ανταλλαγές, το διμερές εμπόριο, η μεταφορά τεχνογνωσίας καθώς και η στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών με τρίτες χώρες και ιδιαίτερα με την Κύπρο.

Σημειώνεται ότι ο Λίβανος θα είναι η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, που θα πραγματοποιηθεί στις 06-08 Δεκεμβρίου 2018 στην Αθήνα.

Οι διμερείς σχέσεις θα συζητηθούν περαιτέρω και στη Μικτή Διυπουργική Επιτροπή που συμφωνήθηκε να γίνει στην Αθήνα το Φεβρουάριο 2019.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών συμμετείχε επίσης σε επιχειρηματικό Forum που διοργανώθηκε από το ΣΕΒ, το ΕΒΕΑ και το ΣΕΒΕ, σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Βηρυτού, επικεφαλής μεγάλης ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής.