Συνεργασία του ΑΠΘ με το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Μήτκας, ο Κοσμήτορας της Σχολής Πληροφοριακών Συστημάτων και Πολιτικής Διαχείρισης, Καθηγητής Jun-Seok Ioseph Hwang και η Αν. Πρύτανη Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Θεμάτων, Καθηγήτρια Αριάδνη Στογιαννίδου.

Συμφωνία συνεργασίας η οποία θα δώσει την ευκαιρία σε Έλληνες καθηγητές και φοιτητές να επισκεφθούν και να εργασθούν σε ένα από τα 50 κα λύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου, το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ (Seoul National University) της Νότιας Κορέας, υπέγραψε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Μήτκας.

Η συμφωνία προβλέπει την ακαδημαϊκή, εκπαιδευτική και ερευνητική συνεργασία μεταξύ των Ιδρυμάτων.

IMG_0103.JPG απθ σεουλΣυγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν ανταλλαγές μελών ΔΕΠ και υποψήφιων διδακτόρων ενώ προβλέπεται η συμμετοχή φοιτητών σε θερινά σχολεία. Το Πανεπιστήμιο της Σεούλ παρουσίασε και μια σειρά ανταγωνιστικών υποτροφιών για αλλοδαπούς φοιτητές που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Κορέα. Αρχικά η συνεργασία θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των αντίστοιχων Τμημάτων της Πληροφορικής και της Πολυτεχνικής Σχολής και στη συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλες Σχολές και Τμήματα των δύο Ιδρυμάτων.

IMG_0157.JPG απθ σεουλΣτη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016, στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του «Seoul National University», ήταν ο Κοσμήτορας της Σχολής Πληροφοριακών Συστημάτων και Πολιτικής Διαχείρισης, Καθηγητής Jun-Seok Ioseph Hwang. Εκ μέρους του ΑΠΘ συμμετείχαν η Αν. Πρύτανη Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Θεμάτων, Καθηγήτρια Αριάδνη Στογιαννίδου, ο Διευθυντής του Κέντρου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννης Σαλματζίδης και η Προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, Ελένη Κωτσάκη.

IMG_0050.JPG απθ σεουλ