Το Πανεπιστήμιο Κρήτης στα 100 καλύτερα νέα πανεπιστήμια του κόσμου

 

 

Φωτο πανεπιστήμιο κρήτης

10/5/2015

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης, για τέταρτο συνεχόμενο έτος, συγκαταλέγεται στα 100 καλύτερα νέα Πανεπιστήμια διεθνώς, καταλαμβάνοντας την 51η θέση.

Η κατάταξη «THE 100 Under 50», δρα συμπληρωματικά στη παγκόσμια κατάταξη των Times Higher Education, χρησιμοποιεί τους ίδιους 13 δείκτες επίδοσης που καλύπτουν όλο το εύρος της αποστολής ενός Πανεπιστημίου (διδασκαλία, έρευνα, μεταφορά τεχνογνωσίας και εξωστρέφεια), αλλά αναφέρεται σε Πανεπιστήμια που λειτουργούν κάτω από 50 χρόνια.

Ο Phil Baty, εκδότης των «The 100 Under 50” αναφέρει σχετικά ότι ..«Τα νέα Πανεπιστήμια μπορεί να μην περιβάλλονται από την αίγλη της ιστορίας των παλαιών Πανεπιστημίων, αλλά τελικά ίσως τα «νιάτα τους» να είναι η δύναμη τους όταν καταφέρνουν να εμφανίζονται ισάξια με τα καθιερωμένα στις διεθνείς κατατάξεις». «Tα νέα Πανεπιστήμια είναι καινοτόμα.. δεν φοβούνται τις προκλήσεις.. δεν μένουν στα παλιά… Είναι δραστήρια, δυναμικά, και έτοιμα να υιοθετήσουν νέα οργανωτικά πρότυπα που θα υποστηρίξουν τον προορισμό τους. Τέτοια Πανεπιστήμια προσελκύουν ηγέτες που θέλουν να κάνουν την διαφορά παρά να διατηρήσουν το status quo…”.

http://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/2015/one-hundred-under-fifty