Χαμηλότερα οι τιμές σε Μύκονο και Σαντορίνη

Μύκονος

Μειώθηκαν οι τιμές των ξενοδοχείων σε Μύκονο και Σαντορίνη σύμφωνα με μηνιαία έρευνα tHPI (Hotel Price Index) της trivago, για τον Ιούλιο του 2016.

Συγκεκριμένα αναλύοντας τη μεταβολή που συντελέστηκε στις ξενοδοχειακές τιμές μηνιαίως, αλλά και ετησίως, τα ξενοδοχεία της Ελλάδας φαίνεται να είχαν αρκετά μεγάλη αλλαγή σε επίπεδο μήνα, αλλά μικρότερη αύξηση ετησίως, της τάξεως του 8,3 τοις εκατό. Αρκετά μεγαλύτερη αύξηση φαίνεται να έχουν πραγματοποιήσει στις τιμές τους τα ξενοδοχεία της Κροατίας, τα οποία είναι ακριβότερα κατά 34,6 τοις εκατό συγκριτικά με τον Ιούνιο και κατά 10,8 τοις εκατό βάσει του περσινού Ιουλίου. Οικονομικότερα, ωστόσο, παρουσιάζονται για τον τρέχοντα μήνα τα ξενοδοχεία της Γαλλίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου οι τιμές μειώθηκαν σημαντικά τόσο μηνιαίως, όσο και ετησίως.

Οι μέσες τιμές και η πορεία τους σε ετήσια και μηνιαία βάσηimage001.jpg πινακας 1 ιουλιος τιμες ξενοδοχειων επιπεδο χωρας

Η πορεία των ξενοδοχειακών τιμών σε επίπεδο πόλεων

Οι σημαντικότερες μεταβολές παρατηρήθηκαν στις μεγάλες κυρίως πόλεις. Πιο συγκεκριμένα, οι υψηλότερες τιμές ήταν με διαφορά στο Μονακό, με μέση τιμή ανά διανυκτέρευση στα 424 ευρώ. Μειωμένες αρκετά σε σχέση με την περασμένη χρονιά παρουσιάζονται οι τιμές των λονδρέζικων ξενοδοχείων, τα οποία είναι κατά 12,9 τοις εκατό πιο φθηνά κατά τον φετινό Ιούλιο. Αντίστοιχη μείωση φαίνεται να έχει συντελεστεί και στα ξενοδοχεία της Αθήνας, τα οποία διαμόρφωσαν τη μέση τιμή τους στα 101 ευρώ, 10,6 τοις εκατό χαμηλότερα από πέρυσι. Πιο οικονομικά προσιτά είναι και τα ξενοδοχεία στο Παρίσι, τα οποία παρουσιάζονται με μηνιαία πτώση της τάξεως του 27,1 τοις εκατό και ετήσια 6,2.

Οι μέσες τιμές για 15 από τις μεγαλύτερες πόλεις

image002.jpg πινακας 2 τιμές ιουλιος πολεις

Οι ξενοδοχειακές τιμές ελληνικών προορισμών

Με την τουριστική σεζόν να βρίσκεται χρονικά σχεδόν στη μέση της, η διαμονή στα ελληνικά ξενοδοχεία απασχολεί όλο και περισσότερους από αυτούς που έχουν σκοπό να ταξιδέψουν άμεσα ανά την Ελλάδα. Αξιοσημείωτη μεταβολή αποτελεί αναμφισβήτητα η μείωση των τιμών σε σχέση με πέρυσι τόσο στη Σαντορίνη, όσο και στη Μύκονο. Στα δύο αυτά νησιά η μέση ξενοδοχειακή τιμή ανέρχεται στα 259 ευρώ ανά διανυκτέρευση, για όσους επισκεφθούν τη Σαντορίνη και 335 ευρώ, για όσους προτιμήσουν τη Μύκονο. Οι συγκεκριμένες τιμές είναι χαμηλότερες συγκριτικά με πέρυσι κατά 1,5 και 5,9 τοις εκατό, αντίστοιχα. Σε αρκετά οικονομικότερο πλαίσιο κινούνται οι τιμές στο Ιόνιο, όπου τα ξενοδοχεία κατά μέσο όρο διατηρούν τις τιμές τους σε διψήφιο αριθμό.

Οι κυριότερες μεταβολές στις μέσες ξενοδοχειακές τιμές ελληνικών προορισμών για τον μήνα Ιούλιοimage003.jpg πινακας 3 ιουλιος τιμες ξενοδοχεια προορισμοί

*Οι μέσες τιμές προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago έπειτα από τη σύγκριση τιμών από περισσότερα από 200 διαφορετικά online booking sites.