Διαδρομές από τον Άθω στην Βηρυτό

Προσκυνηματικά μνημεία και διαδρομές από την Αρναία μέχρι το Αριστοτελικό Βουνό και τον Άθωνα, καθώς και προγράμματα ειδικά προσαρμοσμένα για τους επισκέπτες από τον Λίβανο παρουσιάσθηκαν στην Βηρυτό στο πλαίσιο συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν στις 6 και  7.3.16 στη Βηρυτό μεταξύ στελέχων του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού, και εκπροσώπων τουριστικών γραφείων. Οι διαδρομές που αποτυπώθηκαν σε ειδική έκδοση με τίτλο «Pilgrimage Routes» τοποθετούν στον τουριστικό χάρτη 10 τοπικές κοινότητες, αναδεικνύοντας 13 προσκυνηματικά μνημεία πριν από το Άγιον Όρος, αλλά και δεκάδες διαδρομές ή σημεία προσκυνήματος εντός της Αθωνικής Πολιτείας, ενώ εναλλάσσουν : το βουνό με τη θάλασσα και τα θρησκευτικά με τα αρχαιολογικά μνημεία με ιδιαίτερα ελκυστικά τρόπο.

Παράλληλα, προωθούν τα τοπικά μοναστηριακά προϊόντα και προτείνουν στους επισκέπτες μαθήματα εικονογραφίας, επιδείξεις δημιουργίας βυζαντινών κοσμημάτων, συμμετοχή σε οινογευσίες τοπικών και αθωνικών οίνων, αυθεντικά μοναστηριακά γεύματα ή δείπνα, «μπλέκοντας» τις προσκυνηματικές περιηγήσεις με άλλες μορφές τουρισμού και συνθέτοντας ένα πολυμορφικό θρησκευτικό προϊόν.

Για τη δημιουργία της έκδοσης συνεργάσθηκαν 19 τοπικές επιχειρήσεις, αποδεικνύοντας, για μία ακόμη φορά, τη δύναμη της συνοχής και της συνέργειας.

Τα πακέτα προσκυνηματικών περιηγήσεων έτυχαν θετικής υποδοχής στο Λίβανο, οι κάτοικοι του οποίου φημίζονται για την αγάπη τους προς το θρησκευτικό και πολιτιστικό τουρισμό, ενώ ιδιαίτερη ήταν η θετική εντύπωση που προκάλεσαν στους τουριστικούς επαγγελματίες οι «προαθωνικές γαμήλιες προτάσεις».

Η προσπάθεια θα συνεχισθεί τον Μάιο στην ανατολική Χαλκιδική, δεδομένου ότι εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων αναμένονται στην περιοχή, προκειμένου να ακολουθήσουν μέρος των συγκεκριμένων διαδρομών, ενώ θα ολοκληρωθεί στα τέλη του Οκτώβρη, επιστρέφοντας στη Βηρυτό, όπου θα πραγματοποιηθεί θεματική προωθητική εκδήλωση, απευθυνόμενη σε κλαδικούς επαγγελματίες και εκπροσώπους Τύπου