Κέντρο επιστήμης και πολιτισμού για 5 μέρες η Σάμος

 

Στο κέντρο των εξελίξεων για την ηλεκτονική διακυβέρνηση θα βρεθεί για πέντε μέρες η Σάμος καθώς ειδικοί από την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική θα συμμετέχουν στη 7η διεθνή συνάντηση κορυφής Samos Summit με θέμα “Διακυβέρνηση και Πληροφορική”, που θα πραγματοποιηθεία από τις 3 έως τις 8 Ιουλίου στο Καρλόβασι.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης θα παρουσιαστούν πρωτότυπες λύσεις και ερευνητικά έργα στις περιοχές των Έξυπνων Πόλεων, των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών προς Πολίτες και Επιχειρήσεις, τα Ανοικτά Δεδομένα, την εκπαίδευση στελεχών του Δημόσιου Τομέα. Παράλληλα θα παρουσιαστούν πρωτοβουλίες και πρωτότυπες εφαρμογές φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου για το νησί της Σάμου.

Νέοι επιστήμονες θα συμμετάσχουν στη διεθνή συνάντηση κορυφής πραγματοποιείται μέσα από τη διοργάνωση του 4ου Θερινού Σχολείου στην Ανοιχτή και Συνεργατική Διακυβέρνηση «Open and Collaborative Governance», στο οποίο συμμετέχουν ερευνητές και φοιτητές από όλο τον κόσμο με ενδιαφέρον στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, παρέχοντάς τους την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με διεθνούς φήμης ακαδημαϊκούς, ερευνητές και επιχειρηματίες.

Την εβδομάδα 3-8 Ιουλίου και παράλληλα με το συνέδριο και το θερινό σχολείο διακυβέρνησης, διοργανώνεται στο Καρλόβασι το φεστιβάλ μουσικής και τεχνών «SAMOS MUSIC AND ARTS DAYS», το οποίο περιλαμβάνει συναυλίες κλασσικής μουσικής, παραστάσεις παραδοσιακών σαμιώτικων χορών, γευσιγνωσία καθώς και εργαστήρια και εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής και ήχου σε ψηφιακή μορφή.