Ταξίδι από το παρόν στο μέλλον στο TEDxAcademy 2015

Το TEDxAcademy 2015 βρίσκεται καθοδόν και έρχεται μαζί με πολλές δορυφορικές δραστηριότητες που θα υλοποιηθούν παράλληλα με τις κεντρικές ομιλίες. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα συναρπαστικό ταξίδι από το παρόν στο μέλλον.

Με πυρήνα την «Εξέλιξη» που αποτελεί το θέμα του φετινού TEDxAcademy, στις 26 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής το κοινό θα ανακαλύψει πώς αυτή μπορεί να αποτελέσει κινητήριο δύναμη δημιουργίας και καινοτομίας.

D-Alley: Με θέμα Weaving Evolution: A Design Project, νέοι product designers προσεγγίζουν την εξέλιξη μέσα από τον σχεδιασμό και τη λογική “Design Thinking”. Παρουσιάζουν με πρωτοτυπία, αλλά και με το απαραίτητο ερευνητικό βάθος, την εξελικτική πορεία μιας παραγωγικής μονάδας, μέσω της αξιοποίησης της καινοτομίας. Παράλληλα μας δείχνουν πρωτότυπες διαδρομές, που μπορούν να υποστηρίξουν ουσιαστικά την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Τ-Alley: Στο φετινό T-Alley του TEDxAcademy, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά:

– τη MIRIAM, μια μη επεμβατική πλατφόρμα που κάνει ακριβή ανίχνευση των microRNAs για την παρακολούθηση ασθενειών σε μοριακό επίπεδο

– το NeMo II, μια διεπαφή εγκεφάλου-υπολογιστή που αναλύει ηλεκτρομαγνητικά κύματα μετατρέποντας τη σκέψη του χρήστη σε κίνηση του οχήματος

– το Pandora Robotics, ένα ρομποτικό όχημα για την εξερεύνηση χώρων που έχουν υποστεί καταστροφή με σκοπό την ανίχνευση και διάσωση επιζώντων

– την Prognosis, μια εφαρμογή που εστιάζει στην καταπολέμηση της ασθένειας του Πάρκινσον, εντοπίζοντάς την στα αρχική της στάδια και βοηθώντας τους ασθενείς σε καθημερνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Το T-Alley και το D-Alley παρουσιάζονται αντίστοιχα από την Alpha Bank και την Coca-Cola, που είναι Στρατηγικοί Συνεργάτες του TEDxAcademy 2015.

Τέλος, στο φετινό party του TEDxAcademy οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα απόγευμα γεμάτο μουσική με την Angelika Dusk, την ξεχωριστή ερμηνεύτρια, συνθέτρια και στιχουργό pop μουσικής, η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα μετράει σημαντικές live εμφανίσεις και επιτυχίες, έχοντας κερδίσει την αγάπη του ελληνικού κοινού.

Για περισσότερες πληροφορίες και για εισιτήρια επισκεφτείτε το www.tedxacademy.com