Τα παιδιά ταξιδεύουν στην Ιστορία με το COSMOTE HISTORY

COSMOTE TV_Διαγωνισμός

Τη δυνατότητα να ζήσουν μία ολοήμερη ξενάγηση και ανασκαφή στην Αρχαία Κόρινθο, ή να συμμετάσχουν σε δημιουργικές δράσεις στον αρχαιολογικό χώρο του Δίον, κοντά στον Όλυμπο, προσφέρει σε 25 οικογένειες το COSMOTE HISTORY, μέσα από τον νέο διαγωνισμό, που φέρνει την ιστορία και τον πολιτισμό πιο κοντά στα παιδιά.

Ο διαγωνισμός, διοργανώνεται φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και δίνει τη δυνατότητα σε 25 συνδρομητές της COSMOTE TV να πραγματοποιήσουν, μαζί με την οικογένειά τους, μία ολοήμερη εκδρομή σε αρχαιολογικό χώρο της Κορίνθου ή της Θεσσαλονίκης και εκεί να πάρουν μέρος σε βιωματικές δράσεις, ειδικά σχεδιασμένες για εκείνους.

Οι προγραμματισμένες δράσεις περιλαμβάνουν ανασκαφές, ξεναγήσεις, βιωματικά παιχνίδια και εκπαιδευτικές δράσεις, που στόχο έχουν να ενισχύσουν τις γνώσεις και το ενδιαφέρον των παιδιών για την ιστορία.

Με αφετηρία την Αθήνα, οι νικητές του διαγωνισμού θα ταξιδέψουν στην Αρχαία Αγορά της Κορίνθου, όπου θα συμμετάσχουν ενεργά σε ανασκαφή που διεξάγεται εκεί, ενώ έμπειροι αρχαιολόγοι θα μοιραστούν μαζί τους μυστικά και τεχνικές της αρχαιολογικής μελέτης. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στις ιδιαίτερες συλλογές του μουσείου.

Με αφετηρία την Θεσσαλονίκη, οι νικητές θα μεταβούν στη σπουδαιότερη ιερή πόλη των Μακεδόνων, το Δίον και θα ξεναγηθούν στα Ιερά της Δήμητρας, του Δία, της Ίσιδας-Τύχης και του Διονύσου. Εκεί τα παιδιά, θα φτιάξουν τις δικές τους κατασκευές και θα λάβουν μέρος σε διάφορα βιωματικά παιχνίδια.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό της COSMOTE TV, οι συνδρομητές που έχουν παιδιά 7-13 ετών, μπορούν να μπουν στο site www.cosmotetv.gr. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει έως τις 13 Ιουνίου.