Στο Λας Βέγκας 12 ελληνικές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας

A man holds a Digitsole Smart Shoe at CES Unveiled, a media preview event for CES International, Monday, Jan. 4, 2016, in Las Vegas. The Smart Shoe can warm your feet, track your steps and light your way and tighten themselves. (AP Photo/Gregory Bull)

Δώδεκα ελληνικές επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας συμμετέχουν στην μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τεχνολογίας Consumer Electronics Show που ξεκινά την Τετάρτη στο Λας Βέγκας και θα διαρκέσει έως τις 9 Ιανουαρίου 2016 .

Η ελληνική επιχειρηματική αποστολή αποτελείται από τις εταιρείες Centaur Technologies, Qualia, Heliix, Hyperthech, Irida Labs, Meazon, Prisma Electronics, Sensoraide, Spark works, Think Silicon, Wubby , Yodiwo και εκπροσώπους του Corallia, της ENEBH και του Enterprise Greece.

Η αποστολή θα συμμετέχει με εθνικό περίπτερο στο Eureka Park, στο πλαίσιο της CES 2016, κατά τη διάρκεια της οποίας, οι ελληνικές επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σε πάνω από 170.000 επισκέπτες ελληνικά καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, που εστιάζουν κυρίως σε τεχνολογίες Internet of Things

Όπως είχε ενημερώσει ο κος. Δημήτρης Παπαηλιού, mi-Cluster Manager κατά την διαρκεία της παρουσίασης της αποστολής στις 21 Δεκεμβρίου2015 στη συνέχεια, η αποστολή θα πραγματοποιήσει τριήμερο roadshow στη Silicon Valley, το οποίο τις δύο πρώτες μέρες περιλαμβάνει επιχειρηματικές συναντήσεις με επενδυτές και υψηλόβαθμα στελέχη κορυφαίων διεθνών επιχειρήσεων στις εγκαταστάσεις του Mind The Bridge. To roadshow ολοκληρώνεται με επισκέψεις σε επιχειρήσεις τεχνολογιών αιχμής στη Silicon Valley, καθώς με τη διοργάνωση ημερίδας στο Stanford University.

Στην παρουσίαση οκος. Χρήστος Στάικος, Πρόεδρος του Enterprise Greece, δήλωσε: «Το Enterprise Greece, o αρμόδιος δημόσιος φορέας για την εξωστρέφεια, την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών, συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια αναβάθμισης των εξαγωγικών τομέων αιχμής της Ελλάδας, συντελώντας με αυτό τον τρόπο στην τόνωση ενός από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της χώρας μας, με στόχο τα μέγιστα δυνατά οφέλη για την ελληνική οικονομία. Η συνεργασία του Enterprise Greece με το mi-Cluster στο χώρο της τεχνολογίας αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της συνέργειας που πρέπει να αναπτύξουν οι Ελληνικές επιχειρήσεις, ώστε να αποκτήσουν το κρίσιμο μέγεθος που απαιτούν οι ξένες αγορές και να πετύχουν οικονομίες κλίμακας στην προώθηση των προϊόντων τους.»

«Η Ελληνική συμμετοχή, για πρώτη φορά στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση τεχνολογίας CES καθώς και η επιχειρηματική αποστολή στη Silicon Valley είναι προϊόν της συνεργασίας του Enterprise Greece και του mi-Custer και αντανακλά τη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλουμε ώστε σε συνεργασία με παράγοντες της αγοράς καθώς και εμπλεκόμενους θεσμικούς φορείς, να προβάλλουμε όλοι μαζί και συντονισμένα τον ιδιαίτερα σημαντικό αυτό κλάδο για την ελληνική οικονομίαδήλωσε ο κος. Βελισσάριος Δότσης, Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece και συμπλήρωσε ότι η αποστολή θα δώσει τη δυνατότητα στις Ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν όχι μόνο να προωθήσουν τις Ελληνικές εξαγωγές αλλά και να προβάλλουν τα επενδυτικά σχέδια τους σε δυνητικούς επενδυτές.»

Ο καθ. Βασίλειος Μακιός, Γενικός Διευθυντής του Corallia και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του mi-Cluster, ανέφερε: «Το mi-Cluster, συμμετέχοντας σε αυτή την κορυφαία αποστολή επιδιώκει την προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και την ανάδειξη της καινοτομίας «Designed in Greece». Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος που αρωγός μας σε αυτήν την προσπάθεια είναι το Enterprise Greece. Κοινός μας στόχος είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων για την ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξη του ευρύτερο κλάδου των ΤΠΕ, καθώς και η ανάδειξη του ταλαντούχου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η χώρα.»