“Αν…” της Γωγώς Ιερομονάχου στις Εικαστικές Αναζητήσεις

Η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Γωγώς Ιερομονάχου, με τίτλο “Αν…” εγκαινιάζεται την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 19.00,στις Εικαστικές Αναζητήσεις, τον χώρο που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς σε νέους εικαστικούς.

“Πάντα ξεκινώ από τα μάτια. Το βλέμμα που θα αντικρύσω θα με καθοδηγήσει, θα μου πει τι θα αναγεννηθεί πάνω στον καμβά μου…” εξομολογείται η ζωγράφος και μας συστήνει τη δουλειά της :”Η ζωγραφική μου ήταν ανέκαθεν ανθρωποκεντρική. Λατρεύω ιδιαίτερα τα πρόσωπα, για αυτό τα σχεδιάζω σε διαστάσεις υπερφυσικού. Το ανθρώπινο πρόσωπο είναι η Εικόνα, η Ταυτότητα, θα με προκαλέσει να πλησιάσω, να γνωρίσω, να επικοινωνήσω.……

GOGO IEROMONAHOU (Medium).jpg ζωγραφικήΚαι ο πόλεμος αρχίζει… Η αισθητική πολεμά τις αναμνήσεις , το τυχαίο πολεμά τον σκοπό, η ζωγραφική πολεμά την φιλαρέσκεια, η παρατήρηση την ανάμνηση, η λογική πολεμά το συναίσθημα, εγώ τον ίδιο μου τον εαυτό. Ψάχνω να ανακαλύψω το “άλλο” που θα ξορκίσει τις φθορές και τις ατέλειες της πραγματικότητας, αναβαθμολογώντας με μέτρα εικαστικά. . Τις χειρονομίες, το μετανιωμένο μου σχέδιο, τις γραμμές που δεν ακολούθησα, δεν τις σβήνω. Είναι όλα αυτά τα “Αν” του παρελθόντος και του μέλλοντος που διεκδικούν το χώρο τους. Δικαιούνται να υπάρχουν… Η αρχική μου πρόθεση μου ξεφεύγει. Ευτυχώς, γιατί η σχέση μου με την ζωγραφική θέλω να είναι ερωτική, να με αιφνιδιάζει…”

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 26 Φεβρουαρίου

Εικαστικές Αναζητήσεις, Σπευσίππου 21, Κολωνάκι, Αθήνα

Τετάρτη και Σάββατο 11.00 – 15.00 Τρίτη έως Παρασκευή 18.00 – 21.00