20 κινέζοι εικαστικοί ήρθαν, είδαν και ζωγράφισαν!

20 σημαντικοί Κινέζοι εικαστικοί, παρουσίασαν έργα τους που φιλοτεχνήθηκαν κατά τη διάρκεια της παραμονής και φιλοξενίας τους στην Αθήνα και στην Ύδρα από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας στα πλαίσια της ατομικής έκθεσης του εικαστικού Νίκου Γιαβρόπουλου με θέμα «SPHINX Το ακατάλυτο ερώτημα» στη Dépôt Αrt gallery.

Πρόκειται για μία συνεργασία της DépôtΑrt gallery με τον Παννελήνιο Σύλλογο Κινέζων υπό την αιγίδα του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου, την CAFA (Central Academy of Fine Arts) του Πεκίνου και την Ανώτατη Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Ο εικαστικός Νίκος Γιαβρόπουλος με τους διεθνώς καταξιωμένους ζωγράφους, κα YAN PING και κο  WANG KEJU
Ο εικαστικός Νίκος Γιαβρόπουλος με τους διεθνώς καταξιωμένους ζωγράφους, κα YAN PING και κο WANG KEJU

Ανάμεσα στους Κινέζους ζωγράφους που συμμετείχαν, έργα τους παρουσίασαν και δύο διεθνώς διακεκριμένοι ζωγράφοι, η κα YAN PING και ο κος WANG KEJU. Και οι δύο γοητευμένοι από το Ελληνικό φως δήλωσαν ενθουσιασμένοι όπως και όλοι οι συμμετέχοντες Κινέζοι ζωγράφοι από την επίσκεψή τους στην Ελλάδα και ευχαρίστησαν πολλές φορές και πολύ θερμά κατά την διάρκεια της βραδιάς τις συντονίστριες του προγράμματος κες Γωγώ Κολυβήρα και Αnna Zhang.

Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους άνθρωποι από τον χώρο της Τέχνης. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες παρουσίες ήταν η επίσκεψη του κου Μάνου Στεφανίδη, Ιστορικού Τέχνης και καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών , ο οποίος ήρθε με τους μαθητές του και συνομίλησαν με τους Κινέζους ζωγράφους, η ομιλία του κου Γιάννη Σκαλτσά που εκπροσωπούσε την Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, ο χαιρετισμός του Chen Binglei Προέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Κινέζων.

Η κα Γωγώ Κολυβήρα με την κα Αnna Zhang, συντονίστρια του προγράμματοςμε την, κα YAN PING και  τον κο  WANG KEJU
Η κα Γωγώ Κολυβήρα με την κα Αnna Zhang, συντονίστρια του προγράμματοςμε την, κα YAN PING και τον κο WANG KEJU

Όλοι τόνισαν τη σπουδαιότητα της συνεργασίας αυτής στο πλαίσιο της σύσφιξης των σχέσεων Ελλάδας και Κίνας, που αποβλέπει στην υλοποίηση καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων με κοινές δράσεις και στην ενθάρρυνση και για άλλες μελλοντικές δραστηριότητες σε συνεργασία ΑΣΚΤ – Αθήνας και των Σχολών Καλών Τεχνών της Κίνας

Κοινή ήταν η υπόσχεση από όλες τις πλευρές ότι η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και με στόχο να πραγματοποιηθεί στο μέλλον και αμφίδρομα.