Η Πελοπόννησος κορυφαίος ευρωπαϊκός προορισμός για το 2016!

Μια βουτιά στα νερά του Ναυαρίνου, ένας περίπατος στο Μαίναλο, μια βραδιά σ’ ένα πύργο στη Μάνη συνοδευόμενα από ένα ποτήρι κρασί Νεμέας συνθέτουν μια από τις εικόνες του κορυφαίου ευρωπαϊκού προορισμού 2016. Της Πελοποννήσου!

Στην κορυφή της λίστας με τους δέκα κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για το 2016 είναι η Πελοπόννησος σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό οδηγό Lonely Planet με την δεύτερη θέση να καταλαμβάνει το Aarhus της Δανίας, και την τρίτη η Βενετία.

«Οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Ελλάδα συνήθως επιλέγουν τα αμέτρητα νησία ή την Ακρόπολη, αναφέρει το συνοδευτικό κείμενο, όμως μια από τις πιο εναλλακτιές και ζωντανές περιοχές της χώρας ξεχνιέται.Η Πελοπόνηνησος.

Η περιοχή είναι πλούσια σε αξιοθέατα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος όπως η Ολυμπία, οι Μυκήνες και ο Μυστράς που είναι διασκορπισμένα σ’ ένα τοπίο που συνδυάζει χωριά θάλασσα και βουνά.

Το 2016 επιλέξτε να περπατήσετε στο νέο μονοπάτι του Μαίναλου της Πελοποννήσου ή να πιείτε ένα ποτό στη Νεμέας με το κρασί της να κερδίζει εξέχουσα θέση σε όλο τον κόσμο.

Μπορείτε να βουτήξετε στα ναυάγια ανοικτά των ακτών του Ναυαρίνου ή να επισκεφθείτε την άγρια και απομακρυσμένη Μάνη, με τους πέτρινους πύργους που μετατράπηκαν σε πολυτελή καταλύματα.

Το πανέμορφο Ναύπλιο συνδυάζει τη σύγχρονη τέχνη με την ατμοσφαιρική αρχιτεκτονική και τις κλασσικές πλατείες της πόλης, ιδανικά σημεία για ένα χαλαρό γεύμα.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, η Πελοπόννησος είναι ο ιδανικός προορισμός για να γνωρίσετε την παραδοσιακή ελληνική ζωή, με την ιστορία της και τα εμπνευσμένα τοπία».

Η δεκάδα συμπληρώνεται με το Dordogne της Γαλλίας, το Lviv της Ουκρανίας ,Warwichshire της Αγγλίας, το Extremadura της Ισπανίας, East Cost Tenerife στα Κανάρια Νησιά , Texel Ολλανδίας και Northern Dalmatia στην Κροατία.