68 χρόνια από την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την 68η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα. Ο Προέδρος της Δημοκρατίας παρευρέθει στις εορτατιστικές εκδηλώσεις στην Κω ενώ στη συνέχεια μετέβει στη Ρόδο όπου εγκαινίασε την εκθέσεωςη σκίτσων για το προσφυγικό με θέμα: «ΤΟ ΜΕΤΕΩΡΟ ΒΗΜΑ».

Αεροσκάφος της ομάδας «Ζεύς» έκλεισε πανηγυρικά την παρέλαση της 68ης επετείου ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων με την μητέρα Ελλάδα
Αεροσκάφος της ομάδας «Ζεύς» έκλεισε πανηγυρικά την παρέλαση της 68ης επετείου ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων με την μητέρα Ελλάδα

Στη Ρόδο η παρέλαση ξεκίνησε στις 11 το πρωί ενώ μετά το πέρας της παρέλασης πραγματοποιήθηκε επίδειξη στον ουρανό της Ρόδου από ένα F16 της ομάδας «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας, με κυβερνήτη τον σμηναγό, Σωτήρη Στράλη με εντυπωσιακές φιγούρες, γεγονός που ενθουσίασε και ανέβασε το Ελληνικό ηθικό των παρευρισκομένων, αλλά και δίνοντας το μήνυμα ότι τα Δωδεκάνησα είναι και θα παραμείνουν ελληνικά!

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι βουλευτές Δημήτρης Γάκης, Νεκτάριος Σαντορινιός, Δημήτρης Κρεμαστινός, Μάνος Κόνσολας, ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, εκπρόσωποι των στρατιωτικών, λιμενικών και αστυνομικών αρχών ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νικόλαος Φράγκος.

Παυλόπουλος Χατζημάρκος Στη Ρόδο βρέθηκε το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος εγκαινίασε την έκθεση γνωστών σκιτσογράφων της Ελλάδας. Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων παρουσιάζουν την έκθεση σκίτσων «Μετέωρο Βήμα» με θέμα το προσφυγικό. 28 σκιτσογράφοι, ο καθένας με τα εκφραστικά του μέσα και την ιδιαιτερότητα της ματιάς του, μεταφράζουν σε κριτική εικόνα τον πόνο, την οργή, την πίκρα, την υποκρισία, την ενοχή και υποκλίνονται στην αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό των απλών ανθρώπων.

σκιτσα Η έκθεση αφιερώνεται στη μνήμη του σκιτσογράφου Γιάννη Καλαϊτζή. Μετά την Ρόδο, το «Μετέωρο Βήμα» θα περιοδεύσει σε νησιά του Αιγαίου, την Αθήνα και άλλα μέρη της Ελλάδος με κατάληξη το κέντρο της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες!