Τα Κρητικά προϊόντα “ταξίδεψαν” στο Παρίσι

ΚΡΗΤΗ ΈΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙ

Στο Παρίσι «ταξίδεψε» η Κρήτη, δίνοντας δυναμικά το παρόν στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «Sial Paris».

Ελαιόλαδο, βότανα, προϊόντα ζύμης, προϊόντα αλόης, τυροκομικά, ξεροτήγανα, μέλι, παραδοσιακά κρεατοπαρασκευάσματα, παξιμάδια, νερό, κρασί, χυμοί κ.α. είχαν την τιμητική τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέριεας περισσότεροι από 3.000 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα   (τυροκομικά, παρθένο ελαιόλαδο, ελιές, σταφίδες , τσικουδιά , μέλι, παξιμάδια, ξεροτήγανα, παραδοσιακά κρεατοπαρασκευάσματα,απάκι – λουκάνικο, σταμναγκάθι) στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που προετοίμασαν διακεκριμένοι σέφ .

Η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη , συμμετείχαν στην έκθεση  παρουσιάζοντας το σύνολο των ποιοτικώντοπικών προϊόντων .

Επίσης συμμετείχαν 10 πιστοποιημένοι παραγωγοί από την Αγροδιατροφική Σύμπραξη με το σήμα «ΚΡΗΤΗ».

6-%ce%ba%cf%81%ce%b7%cf%84%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b9Η έκθεση διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες εκθέσεις τροφίμων – ποτών παγκοσμίως καθώς προσελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων εμπορικών επισκεπτών και εκθετών από όλον τον κόσμο.

Φέτος, συμμετείχαν 7000 εκθέτες, με πάνω από 400.000 προϊόντα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της έκθεσης, οι 155.000 επισκέπτες από 194 χώρες, ήταν κυρίως επιχειρηματίες του επισιτιστικού κλάδου, αγοραστές, εταιρείες βιομηχανίας και δημοσιογράφοι.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν στην έκθεση η Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη, ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Μανόλης Χνάρης, η Περιφερειακή Σύμβουλος Όλγα Λεβάκη, το στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης Χαράλαμπος Πίτερης.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφθηκαν η πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι Μαρία Θεοφίλη, η εμπορική ακόλουθος Ευφροσύνη Μήτα, το στέλεχος της Πρεσβείας μας Ασπασία Δροσοπούλου, και πολλοί Έλληνες ομογενείς.

1-%ce%ba%cf%81%ce%b7%cf%84%ce%b7-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b9Στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου για την προώθηση των Κρητικών προϊόντων στη διεθνή αγορά είχε συναντήσεις με πολλούς εισαγωγείς τροφίμων, καθώς επίσης με τον επιχειρηματία Παντελή Στεφανίδη η οικογένεια του οποίου τον Ιανουάριο εγκαινιάζει το πρώτο Ελληνικό «Μπακάλικο» στο Παρίσι.

Στη συνέχεια, όπως έγινε γνωστό, και εντός του 2017 θα ανοίξουν Ελληνικά «Μπακάλικα» από την οικογένεια Στεφανίδη σε Φρανκφούρτη, Βρυξέλλες, Βιέννη κ.α. όπου η Κρήτη θα έχει «πρωταγωνιστικό» ρόλο καθώς τα Κρητικά προϊόντα που θα πωλούνται από τα ράφια θα ξεπεράσουν τους 400 κωδικούς.