Η Κρήτη κέρδισε τις εντυπώσεις στο Λονδίνο

World Travel Market 2016 Κρήτη

Δυναμική ήταν η παρουσία της Κρήτης στη «World Travel Market 2016» τη διεθνή έκθεση τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, με θετικά τα μηνύματα για την νέα τουριστική περίοδο.

Οι προκρατήσεις για τη νέα σεζόν κινούνται σε υψηλά επίπεδα ενώ αναμένονται περισσότερες προγραμματισμένες πτήσεις από τη Μ. Βρετανία τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε με δικό της περίπτερο σε κεντρικό σημείο του εκθεσιακού χώρου όπου κέρδισε τις εντυπώσεις και τα θετικά σχόλια των εκπροσώπων του τουρισμού αλλά και των κορυφαίων διεθνών ΜΜΕ.

Στην σημαντική έκθεση την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, και στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού ενώ στην διάρκεια του τριημέρου η Περιφέρεια και επιχειρηματίες του νησιού υποδέχτηκαν τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, παρουσιάζοντας την ποικιλομορφία του τουριστικού προϊόντος και τις στρατηγικές πρωτοβουλίες για το 2017, προσφέροντας για ακόμη μια φορά αυθεντική Κρητική φιλοξενία σε όλους τους επισκέπτες.

Κρατήσεις

«Το επιτυχημένο καλοκαίρι του 2016 ακολουθεί μία δυναμική και για το 2017. Οι προκρατήσεις από τις αγορές κινούνται καλύτερα από πέρσι, που είχαν φτάσει επίσης σε υψηλά επίπεδα. Εκδηλώνεται ενδιαφέρον από όλες τις αγορές. Αναμένεται ότι θα υπάρξουν περισσότερες προγραμματισμένες πτήσεις από τη μεγάλη Βρετανία τον Απρίλιο και το Μάιο» δήλωσε χαρακτηριστικά από το Λονδίνο ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης.

Ο ίδιος παράλληλα παρατήρησε ότι, «το δείγμα το προκρατήσεων σε απόλυτους αριθμούς είναι ακόμα μικρό καθώς έχουμε πολλούς μήνες να διανύσουμε μέχρι το Καλοκαίρι οπότε δεν χρειάζεται να πανηγυρίζουμε ή να εφησυχάζουμε, αρά απαιτείται συνεχή προσπάθεια και παρακολούθηση των εξελίξεων στην διεθνή τουριστική αγορά ώστε να επιτύχουμε να μέγιστα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης συμμετείχαν 1400 εκθέτες από 138 χώρες, 9.100 μέλη του «world travel market buyers club» 2,5 δις λίρες επιχειρηματικές συμφωνίες, 865.500 συναντήσεις στα περίπτερα.

 Εκδήλωση

Στην διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο περίπτερο του ΕΟΤ με τιμώμενο προορισμό την Κρήτη, όπου έγινε μια σύντομη παρουσίαση του νησιού καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στο τουριστικό προϊόν της Κρήτης σε μεγάλους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους της Μεγ. Βρετανίας, ενώ προσφέρθηκαν παραδοσιακά εδέσματα με εκλεκτά Κρητικά προϊόντα.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης με παραδοσιακά «χρώματα» πραγματοποιήθηκαν σημαντικές συναντήσεις τόσο από τον κ. Βαμιεδάκη όσο και από τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού με μεγάλους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους κορυφαίων ΜΜΕ. Παράλληλα το περίπτερο της Περιφέρειας παρείχε την δυνατότητα σε δεκάδες Κρητικούς τουριστικούς επιχειρηματίες να πραγματοποιήσουν συναντήσεις αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού μας.