Αύξηση 25% του τουρισμού από Ουκρανία προς Ελλάδα το 2018 

Το ελληνικό περίπτερο στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στην Ουκρανία
Το ελληνικό περίπτερο στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στην Ουκρανία

Για δεύτερη συνεχή χρονιά καταγράφεται αύξηση, έως και 25% για το 2018, στο τουριστικό ρεύμα από την Ουκρανία προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τις επαφές στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Ουκρανίας UITT στο Κίεβο, όπου ο ΕΟΤ συμμετείχε με περίπτερο.

Το Υπουργείο Τουρισμού εκπροσώπησε η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας και ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΟΤ κ. Χαράλαμπος Καρίμαλης, οι οποίοι πραγματοποίησαν συναντήσεις και επαφές με παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας της Ουκρανίας.

Η νέα διψήφια αύξηση για το 2018 έρχεται σε συνέχεια της αύξησης 20% το 2017, οπότε 98.979 Ουκρανοί τουρίστες, επισκέφθηκαν την Ελλάδα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας συνόρων της Ουκρανίας, Administration of State Frontier Service of Ukraine.

 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας ,ο Πρόεδρος του ΕΟΤ Χαράλαμπος Καρίμαλης  και η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα
Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κωνσταντίνος Τσέγας ,ο Πρόεδρος του ΕΟΤ Χαράλαμπος Καρίμαλης και η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα
Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ.Κωνσταντίνος Τσέγας, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, Μητροπολίτης Δωδώνης Σεβασμιότατος  Χρυσόστομος, Πρέσβης της Ελλάδος στο Κίεβο κ. Γεώργιος
Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ.Κωνσταντίνος Τσέγας, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, Μητροπολίτης Δωδώνης Σεβασμιότατος Χρυσόστομος, Πρέσβης της Ελλάδος στο Κίεβο κ. Γεώργιος

Στο πλαίσιο των επαφών κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, παρουσία του Προϊσταμένου του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας και χωρών ΚΑΚ κ. Πολύκαρπου Ευσταθίου, συζητήθηκε επίσης η αύξηση στον προγραμματισμό πτήσεων για το 2018 προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Ρόδο και η προσθήκη νέου προορισμού προς την Κέρκυρα.

Σε εφαρμογή των στρατηγικών κατευθύνσεων του Υπουργείου Τουρισμού και της Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, ο ΕΟΤ έχει σχεδιάσει και υλοποιεί στην Ουκρανία ένα πολύ δυναμικό και στοχευμένο πρόγραμμα προώθησης και προβολής της Ελλάδας ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, με πλήθος θεματικών τουριστικών προϊόντων με έμφαση στον πολιτιστικό τουρισμό, τον θρησκευτικό και προσκυνηματικό, τον περιηγητικό τουρισμό και την γαστρονομία.

Η τουριστική κίνηση από την Ουκρανία προς την Ελλάδα αυξάνεται σταθερά κάθε χρόνο με διψήφιο ποσοστό αύξησης και στις θετικές προοπτικές για τα επόμενα χρόνια συμβάλλει η κατάργηση από τον Ιούνιο του 2017 της υποχρέωσης έκδοσης θεώρησης Σένγκεν για τις χώρες της ΕΕ.

Ο ΕΟΤ συμμετείχε στην Έκθεση U.I.T.T με περίπτερο 100 τ.μ. και συνεκθέτες το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που εκπροσωπήθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Πρόεδρο, και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γενικό Γραμματέα, το Ελληνικό Κέντρο Τουρισμού της Ουκρανίας, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους Δήμους Σερρών και Χερσονήσου Ηρακλείου και μεγάλους Έλληνες ταξιδιωτικούς ομίλους.

Το περίπτερο του ΕΟΤ επισκέφθηκε και ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Κίεβο κ. Γιώργος Πουκαμισάς.

Επίσης , σε συνεργασία της Πρεσβείας και του ΕΟΤ διοργανώθηκε την πρώτη ημέρα της Έκθεσης συνάντηση για τη γνωριμία των συνεκθετών με εκπροσώπους τουριστικών ομίλων και δημοσιογράφους ΜΜΕ της Ουκρανίας.