Ευκαιρίες στην κρίση αναζητούν Έλληνες, Βρετανοί και Γερμανοί φοιτητές, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Στο αντίξοο μακροοικονομικό περιβάλλον της Ελλάδας πρόκειται να ασκηθούν για δεύτερη φορά φοιτητές από το βρετανικό πανεπιστήμιο De Montfort και το γερμανικό Bamberg, μαζί με συναδέλφους τους από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, συμμετέχοντας στο Εργαστήριο «Ευκαιρίες στη Θεσσαλονίκη της κρίσης;» (“Opportunities in Crisis Thessaloniki, Greece?”) που διοργανώνει το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο De Montfort του Λέστερ.

Οι φοιτητές που θα συμμετάσχουν στο Εργαστήριο από σήμερα, Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 και για ένα διήμερο, θα κληθούν υπό πραγματικές συνθήκες να εντοπίσουν υφιστάμενα προβλήματα που αντιμετωπίζονται στο ελληνικό οικονομικό περιβάλλον, για τα οποία στη συνέχεια θα πρέπει να προτείνουν ρεαλιστικές λύσεις ώστε να μετατρέψουν τα προβλήματα σε ευκαιρίες.

Οι φοιτητές θα εργαστούν σε μικτές ομάδες τεσσάρων έως έξι ατόμων, υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων καθηγητών και ειδικών από διάφορους κλάδους της αγοράς. Ο τελικός τους στόχος θα είναι οι παρουσίαση των λύσεων που επεξεργάστηκαν σε ανεξάρτητους κριτές, οι οποίοι θα επιλέξουν και θα βραβεύσουν τις καλύτερες προτάσεις.

Ο φορέας και η εταιρία που θα συνεργαστούν στην πραγματοποίηση του Εργαστηρίου είναι το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και η iTRUST.