Η Κέρκυρα αναδείχθηκε κορυφαία ευρωπαϊκή τοποθεσία για κινηματογραφικά γυρίσματα

Κέρκυρα

Kορυφαία ευρωπαϊκή τοποθεσία για κινηματογραφικά γυρίσματα για το 2018, αναδείχθηκε η Κέρκυρα στον διαδικτυακό διαγωνισμό που διοργάνωσε το δίκτυο των Ευρωπαϊκών Επιτροπών Κινηματογράφου.

Η Κέρκυρα αναδείχθηκε κορυφαία ευρωπαϊκή τοποθεσία για κινηματογραφικά γυρίσματα ανάμεσα σε 12 υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων η λίμνη Καρέτσα της Ιταλίας, το εθνικό πάρκο της Τενερίφης στην Ισπανία και το Ίνσμπρουκ στην Αυστρία.

The Durrells
Gerald Durrell (MILO PARKER), Leslie Durrell (CALLUM WOODHOUSE), Margo Durrell (DAISY WATERHOUSE), Louisa Durrell (KEELEY HAWES) & Lawrence Durrell (JOSH OíCONNOR)

Την ελληνική πρόταση για την Κέρκυρα είχε υποβάλει το Hellenic Film Commission και αφορούσε τα γυρίσματα της εξαιρετικά δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς των βρετανικών καναλιών ITV και PBS «THE DURRELLS» (1ος-4ος κύκλος επεισοδίων εγκεκριμένος για ενίσχυση με cash rebate από το ΕΚΟΜΕ).


The Durrells

Τον διαγωνισμό διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά το δίκτυο των European Film Commissions (EUFCN), μέλος του οποίου είναι και το Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.