Θαλάσσιο πάρκο στην Κρήτη σχεδιάζει ο εγγονός του Ζακ Ιβ Κουστώ

Fabien Cousteau Ocean learning center

Θαλάσσιο πάρκο για ερευνητικά προγράμμα σχεδιάζει να δημιουργήσει στην Κρήτη ο Φαμπιάν Κουστώ πρόεδρος του Ocean Learning Center (OLC) και εγγονός του ωκεανογράφου, Ζακ Ιβ Κουστώ.

Η υλοποίηση των τουριστικών επενδυτικών σχεδίων στη θαλάσσια περιοχή, αρχικά της Κρήτης, και τη δημιουργία ενός θαλάσσιου πάρκου βρέθηκε σστο επίκεντρο της συνάντησης του κ. Κουστώ, με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Κωνσταντίνο Μίχαλο.

«Ο εγγονός του πρωτοπόρου ωκεανογράφου, Ζακ Ιβ Κουστώ, είναι ένας σημαντικός επιστήμονας, ερευνητής των ωκεανών, με τον οποίο συζητήσαμε για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων στη θαλάσσια περιοχή, αρχικά της Κρήτης. Σε συνεργασία με τα επιμελητήρια θα προχωρήσουν και άλλες επιχειρηματικές κινήσεις πάνω στις οποίες εργαζόμαστε. Για να συμβολίσω την σπουδαία ιστορία του παππού του με τις θάλασσες, χάρισα στον Φαμπιάν Κουστώ ένα αντίγραφο της αρχαίας Τριήρους από το Μουσείο Μπενάκη» όπως έγραψε στην σελίδα του στο διαδίκτυο ο κ. Μίχαλος, μετά τη συνάντηση.