Θεατρικό Εργαστήρι του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού στη Μόσχα

Θεατρικό Εργαστήρι ΚΕΠ Μόσχα

Την επανέναρξη μαθημάτων στα Θεατρικά Εργαστήρια ανακοίνωσε το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. στη Μόσχα.

Στα Εργαστήρι διδάσκουν οι:

ο Έλληνας ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός Γιώργος Παναγόπουλος [μαθητής στη θεατρική τέχνη (Θεατρική Ακαδημία Μόσχας – «GITIS») των Ανατόλι Εφρός και Ανατόλι Βασίλιεφ, και στον κινηματογράφο (Ακαδημία Κινηματογράφου – «VGIK») του Μαρλέν Χουτσίεβ].

ο Ρώσος σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου «Studia-69» και ένθερμος Φιλέλληνας Γκεόργκιι Τσερβίνσκι. (απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πολιτισμού του Λένινγκραντ «Ναντέζντα Κρούπσκαγια»).

Φέτος το Θεατρικό Εργαστήρι του Κ.Ε.Π. με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Γεώργιο Παναγόπουλο ανακοινώνει ακροάσεις για νέους σπουδαστές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018, ώρα 13.00, στις εγκαταστάσεις του Κρατικού Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου της Μόσχας επί της οδού: 88, Vernadskogo ave., (metro station «Yugo-Zapadnaya»)

Aίθουσα 203 Б Низ. Η είσοδος είναι αποκλειστικά βάσει προκαταρκτικής λίστας.

Καλιτεχνικός Διευθυντής – ο Έλληνας ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός Γιώργος Παναγόπουλος [μαθητής στη θεατρική τέχνη (Θεατρική Ακαδημία Μόσχας – «GITIS») των Ανατόλι Εφρός και Ανατόλι Βασίλιεφ, και στον κινηματογράφο (Ακαδημία Κινηματογράφου – «VGIK») του Μαρλέν Χουτσίεβ].

Καθηγητές:

Ραϊσα Τχαγκαπσόγιεβα – Ηθοποιός, ορθοφωνία.

Ινέσσα Εφραιμίδου – εν Μόσχα αποσπασμένος εκπαιδευτθός, μουσικός.

Аντώνης Δαλάκης – εν Μόσχα αποσπασμένος εκπαιδευτικός, κατόπιν προσπαθειών του Κ.Ε.Π., ειδικευμένος στην φυσική αγωγή, στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και στην κινησιολογία.

 

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα του Θεατρικού Εργαστηρίου περιλαμβάνει:

♦ Μαθήματα φωνητικής, κινησιολογίας, σκηνικής πλαστικής.

♦ Θεωρητικά μαθήματα: Διαλέξεις για την ιστορία του θεάτρου, του αρχαίου δράματος, με μεταγενέστερο ανέβασμα έργων των αρχαίων Ελλήνων τραγικών ποιητών.

♦ Θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα για την αρχαία ελληνική τραγωδία και κωμωδία.

♦ Συνέχιση των θεατρικών δρωμένων με θεματική από την «Ελληνική Ποίηση από την αρχαιότητα έως τις ημέρες μας», τα οποία παρουσιάζουμε σε τακτική βάση σε καλλιτεχνικές βραδυές, εκδηλώσεις, φεστιβάλ κ.α.

 

Το Θεατρικά Εργαστήρια του Κ.Ε.Π. συμμετέχουν δραστήρια στη ζωή του Κέντρου, προβάλλοντας το ελληνικό θέατρο και εν γένει τον ελληνικό πολιτισμό τόσο στη ρωσική πρωτεύουσα, σε εκδηλώσεις που σχετίζονται με τις Εθνικές μας Επετείους και Ημέρες Μνήμης, σε φεστιβάλ και λοιπά συναφή δρώμενα, αλλά και στις περιφέρειες της Ρωσίας και το εξωτερικό, όπου έχουν αποσπάσει και βραβεία.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές δύνασθε να απευθύνεσθε στη γραμματεία του Κ.Ε.Π., στα τηλέφωνα 7084809/10 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις info@hecucenter.ru   ,   hcc@mail.ru