Μέλι από την Αρκαδία στα 50 κορυφαία προϊόντα της Μ. Βρετανίας

Δύο Ελληνικά προϊόντα της εταιρείας VASILIKI Company , ανήκουν στα κορυφαία 50 προϊόντα (Top 50 Foods) της Μεγάλης Βρετανίας.

Όπως αναφέρει ο κ. Κριτσιδήμας στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΑΜΠΕ το ποσοστό εξαγωγών της εταιρείας ανέρχεται στο 70% και έχει ανοδικές τάσεις, Το MELITHEON να έχει δυναμική παρουσία σε ντελικατέσεν και πολυκαταστήματα της Βρετανίας, της Γερμανίας, του Βελγίου, του Λουξεμβούργου, της Αυστρίας, της Νορβηγίας και των ΗΑΕ, ήταν και ένα από τα τρία ευρωπαϊκά μέλια που «πάτησαν» για πρώτη φορά, στην απαιτητική και πολλά υποσχόμενη αγορά της Ν. Κορέας, ενώ ετοιμάζεται να μπει και στην αγορά της Ρουμανίας και βρίσκονται σε εξέλιξη επαφές και με μεγάλο διανομέα των ΗΠΑ.

H εταιρεία ετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στην διεθνή έκθεση FoodExpo που θα πραγματοποιηθεί 8 – 20 Μαρτίου 2017 στο METROPOLITAN EXPO περιμένοντας να ενισχύσει το δίκτυο των συνεργατών της.

Ειδική βαρύτητα δίνει η εταιρεία στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας και ευρύτερα της Μέσης Ανατολής.

Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι το 2015 το Harrods επέλεξε να συμπεριλάβει το MELITHEON Gift set στα πιο ακριβά εορταστικά καλάθια των Χριστουγέννων (Opulence & Ultimate) τα οποία εμπεριέχουν εκλεκτά προϊόντα ανά τον κόσμο, με κόστος 10.000 και 5.000 λίρες αντίστοιχα ενώ τα δύο προϊόντα της εταιρείας το MELITHEON Βανίλια Ελάτης Μαίναλου – ΠΟΠ και MELITHEON MASTIC (Μέλι με μαστίχα Χίου) κέρδισαν από τρία χρυσά αστέρια στο πρόσφατο διαγωνισμό Great Taste Awards 2016 στο Λονδίνο κατατάσσοντας τα στην κορυφή ανάμεσα σε 10.000 συμμετοχές.

Επιπλέον σε δεύτερη γευσιγνωσία τα δυο αυτά προϊόντα έτυχαν ακόμα υψηλότερης διάκρισης και πλέον ανήκουν στα κορυφαία 50 προϊόντα (Top 50 Foods) της Μεγάλης Βρετανίας

Σημειώνεται ότι στον πρόσφατο διαγωνισμό, περισσότεροι από 400 εξειδικευμένοι δοκιμαστές για 49 ημέρες δοκίμασαν πάνω από 10.000 προϊόντα από όλο τον κόσμο για να αναδείξουν τα καλύτερα.

 Το μέλι από την Αρκαδία

Με καταγωγή από τα Πούλιθρα στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, το «Μέλι των Θεών» (MELITHEON) φαίνεται ότι έχει βρει το δρόμο του στις ξένες αγορές, σε σύντομο χρόνο, μια και η εταιρεία ξεκίνησε την πορεία της το 2010, όταν ο Χρήστος Κριστιδήμας – μετά από 20 χρόνια εμπειρία στον τομέα των πωλήσεων σε πολυεθνικές εταιρείες – αποφάσισε να στραφεί στην επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό.

Ο παππούς της οικογένειας διατηρούσε μία μικρή παραγωγή μελιού στην περιοχή, αλλά η ιδέα, επιχειρηματικά, αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια, μέσω της Vasiliki Company, διαχειρίστριας εταιρείας του οικογενειακού ξενοδοχείου «Βυζαντινόν», που ξεκίνησε το 2007 και ήταν και ο πρώτος πελάτης του προϊόντος.

 Το μέλι Ελάτης Μαινάλου Bανίλια -ΠΟΠ

Σημειώνεται ότι το μέλι Ελάτης Μαίναλου – Βανίλια ΠΟΠ είναι το μοναδικό μέλι Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) στην Ελλάδα και παράγεται αποκλειστικά στα στενά όρια του όρους Μαινάλου στην Αρκαδία.