Οι ευρωπαϊκές εκλογές και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Εκλογές ΕΕ

Δημόσια συζήτηση με θέμα: «Οι ευρωπαϊκές εκλογές του 2019 και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης» οργανώνουν το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ.

Επίσημος προσκεκλημένος της εκδήλωσης είναι ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος θα συζητήσει με τους Λουκά Τσούκαλη, Πρόεδρο του ΕΛΙΑΜΕΠ, και Αλέξη Παπαχελά, Διευθυντή της εφημερίδας « Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» για τις σημαντικότερες προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η ΕΕ λίγους μόλις μήνες πριν διεξαχθούν οι ευρωπαϊκές εκλογές.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 18:30, στο Ωδείο Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19, 106 75 Αθήνα (Μετρό Ευαγγελισμός).

Ο Χρήστος Στυλιανίδης γεννήθηκε το 1958 στη Λευκωσία. Σπούδασε Οδοντιατρική στο ΑΠΘ. Το 1995 ίδρυσε την «Κίνηση Πολιτικού Εκσυγχρονισμού» με στόχο την προώθηση της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, τον εκσυγχρονισμό του κράτους και τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις.

Το 1998 διορίζεται κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ το 2006 εκλέγεται βουλευτής του ΔΗΣΥ, λαμβάνοντας τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων και επανεκλέγεται το 2011. Το 2013 διορίζεται κυβερνητικός εκπρόσωπος και το 2014 εκλέγεται ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ. Από το 2014 έως σήμερα είναι ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων.