Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας ο Νεκτάριος Ταβερναράκης

Νεκτάριος Ταβερναράκης

Ο Νεκτάριος Ταβερναράκης καθηγητής Μοριακής Βιολογίας Συστημάτων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης είναι ένα από τα δύο νέα μέλη του επιστημονικού συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας.Τα νέα μέλη για τα επόμενα τέσσερα χρόνια διορίσθηκαν σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Διευθυντής του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ στο Ηράκλειο Κρήτης ο κ. Ταβερναράκης είναι ένας από τους πλέον διακεκριμένους διεθνώς ερευνητές στη Βιολογία.

Σπούδασε βιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και έχει διδακτορικό του στη μοριακή γενετική από το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας (ΕΜΒ) και της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας.

Το δεύτερο νέο μέλος είναι ο Κουρτ Μέλχορν, διευθυντής του γερμανικού Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ για θέματα Πληροφορικής και καθηγητής Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο του Σάαρλαντ.

Το Ευρωπαίκό Συμβούλιο Έρευνας (European Research Council-ERC) διαχειρίζεται πα΄νω από 13 δισ. ευρώ για το διάστημα 2014-2020 και αποτελεί τμήμα «Ορίζων 2020» της ΕΕ για την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας στην Ευρώπη.