Τα κρητικά προϊόντα “έκλεψαν την παράσταση” στο Αμπού Ντάμπι

Η Κρήτη στην 7η διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών «SIAL MIDDLE EAST» στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων

Ελαιόλαδο, παξιμάδια, λυχναράκια , μυζηθρόπιτες μέλι και βότανα από την Κρήτη έκλεψαν την παράσταση στην 7η διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών «SIAL MIDDLE EAST», που πραγματοποιήθηκε στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

H Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε με δικό της περίπτερο  στην διεθνή έκθεση στο οποίο παρουσιάστηκαν η κρητική διατροφή καθώς και τυποποιημένα ποιοτικά προϊόντα του νησιού, όπως ελαιόλαδο, βρώσιμες ελιές, σταφίδα, παξιμάδια, υποπροϊόντα χαρουπιού, μέλι, τυροκομικά, γαλακτοκομικά, νερά, βότανα και φυσικοί χυμοί.

Η Κρήτη στην 7η διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών «SIAL MIDDLE EAST» στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών ΕμιράτωνΠλήθος επισκεπτών προσέλκυσε το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης ανάμεσα τους επιχειρηματίες, αξιωματούχοι των ΗΑΕ, ο Πρέσβης της Ελλάδας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Διονύσιος Ζώης, ο Εμπορικός Ακόλουθος κρητικής καταγωγής Μανόλης Μαρκιανός , ο περιφερειάρχης αγροτικού τομέα του Κουρδιστάν, μέλη της Βασιλικής Οικογένειας του Άμπου Ντάμπι, εκπρόσωποι της Ελληνικής παροικίας που δραστηριοποιούνται στον εμπορικό και ξενοδοχειακό τομέα.

Μάλιστα υπολογίζεται ότι σήμερα περί τους 8.000 Έλληνες δραστηριοποιούνται στην περιοχή των ΗΑΕ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκφράστηκε από τους εμπορικούς επισκέπτες για την εισαγωγή ελαιολάδου, παξιμαδιών, όπως επίσης λυχναράκια, μυζηθρόπιτες, χορτόπιτες , τυροκομικά προϊόντα, τυρί επάλειψης, μέλι, σταφίδες, βότανα , οπωροκηπευτικά και χυμούς (προϊόντα που είδη εισάγονται στα ΗΑΕ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφέρειας η κα. Βρέντζου Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης καθ όλη την διάρκεια της έκθεσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με περισσότερους από 100 επιχειρηματίες που εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εισαγωγή Κρητικών προϊόντων, μεταξύ αυτών και η κρατική εταιρεία «Aldahara».

Η Κρήτη στην 7η διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών «SIAL MIDDLE EAST» στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών ΕμιράτωνΤο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφτηκε, η βραβευμένη για το 2016 Λέσχη Αρχιμαγείρων Αραβικών Εμιράτων, τα μέλη της οποίας ενημερώθηκαν από την Αντιπεριφερειάρχη για τα Κρητικά προϊόντα, την Κρητική Κουζίνα- Διατροφή.

Οι επισκέπτες εξέφρασαν θετικά σχόλια για την παρουσία της Κρήτης στην έκθεση, είχαν την ευκαιρία να γευτούν τις ιδιαίτερες, μοναδικές γεύσεις της Κρητικής γης, να ενημερωθούν για τα προϊόντα της, την Κρητική διατροφή και τα οφέλη της.

Η έκθεση Η διεθνής έκθεση SIAL MIDDLE EAST είναι η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση για τον κλάδο τροφίμων- ποτών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βορείου Αφρικής (ΜΕΝΑ).

Με ετήσια παρουσία, αποτελεί την ταχύτερα αναπτυσσόμενη έκθεση στην περιοχή: η διοργάνωση συγκεντρώνει περισσότερους από 900 εκθέτες και πάνω από 15.736 εμπορικούς επισκέπτες και 30 εθνικά περίπτερα, ενώ ο αριθμός των επιχειρηματιών-αγοραστών ξεπερνά τους 15.000.

Η διεθνής έκθεση SIAL MIDDLE EAST συμπεριλαμβάνεται στο γκρουπ εκθεσιακών γεγονότων της SIAL, που ξεκίνησε το 1964 στο Παρίσι και σταδιακά επεκτάθηκε με επτά πλέον διεθνούς εμβέλειας εκθεσιακά γεγονότα παγκοσμίως.

Τα ΗΑΕ αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα εξαγωγικών δραστηριοτήτων σε παγκόσμιο επίπεδο, και η περιοχή αποτελεί ένα πολύ κομβικό σημείο για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να βρουν συνεργάτες, αλλά και για όσους θέλουν να εξάγουν στην ευρύτερη περιοχή.