“Τα ωραία του Πέραν” στην Κωνσταντινούπολη

«Τα Ωραία του Πέραν», Σισμανόγλειο Μέγαρο

“Τα ωραία του Πέραν”, ένα ταξίδι στην μαγευτική γειτονιά της Πόλης, αφηγούνται 15 Έλληνες εικαστικοί την Κωνσταντινούπολη.

Η συλλογική έκθεση ζωγραφικής με την στήριξη του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη θα παρουσιασθεί στο Σισμανόγλειο Μέγαρο από τις 16 Μαρτίου έως 13 Απριλίου 2018.

Υπό την επιμέλεια της κυρίας Ίριδας Κρητικού, η συλλογική αυτή έκθεση ενσωματώνει έργα δεκαπέντε πολύ σημαντικών Ελλήνων εικαστικών, οι οποίοι συνδέονται με την Κωνσταντινούπολη τόσο πνευματικά όσο και βιωματικά.

«Τα Ωραία του Πέραν», Σισμανόγλειο Μέγαρο

Μέσα από τα έργα τους, θα μας ταξιδέψουν στην πιο κοσμοπολίτικη γειτονιά της Πόλης, στο Πέραν, με την ελπίδα ότι η γειτονιά αυτή θα συνεχίσει να αποτελεί το σταυροδρόμι των πολιτισμών, όπως και άλλωστε το αποτελεί εδώ και χρόνια.

Στην έκθεση συμμετέχουν:

Όλγα Αλεξοπούλου,

Νίκος Βατόπουλος,

Τάσος Βενετσανόπουλος,

Ειρήνη Βογιατζή,

Ανδρέας Γεωργιάδης,

Κατερίνα Ζαχαροπούλου,

Μηνάς Καμπιτάκης,

Λήδα Κοντογιαννοπούλου,

Ένη Κουκουλα,

Αλέξανδρος Μασσαβέτας,

Γεύσω Παπαδάκη,

Πάρις Πετρίδης,

Κωνσταντινος Πίτας,

Βαγγέλης Πούλης,

Βιργινία Φιλιππούση.

«Τα Ωραία του Πέραν», Σισμανόγλειο Μέγαρο

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Τα Ωραία του Πέραν», κυκλοφορεί ομότιτλος αναλυτικός κατάλογος από τις εκδόσεις έλιξ, σε σχεδιασμό του Ανδρέα Γεωργιάδη.

Η έκθεση θα λάβει χώρα στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, από τις 16 Μαρτίου έως τις 13 Απριλίου, με ώρες λειτουργίας Δευτέρα-Παρασκευή 15:00-20:00