Χιλιάδες κόσμου στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία

Θεσσαλονίκη, Συλλαλητήριο, Μακεδονία

Χιλιάδες κόσμου, συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 21/1/2017 το μεσημέρι στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης, για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για το όνομα των Σκοπίων.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές στο συλλαλητήριο παρευρέθηκαν περίπου 500.000 πολίτες και με  σύνθημα «Η Μακεδονία Είναι Ελλάδα» διαδήλωσαν την αντίθεσή τους σε μια ονομασία που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία».

Στο συλλαλητήριο παρευρέθηκαν ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος, οι βουλευτές της Ν. Δ. Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Ελενα Ράπτη, Σάββας Αναστασιάδης, Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, Μαρία Αντωνίου, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και οι βουλευτές του κόμματος του Μάριος Γεωργιάδης, Γιάννης Σαρίδης, Αριστείδης Φωκάς.

Επίσης, οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Κατσίκης, Γιώργος Λαζαρίδης και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Σγουρίδης.

Παρευρέθηκαν επίσης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων.