Χρυσό για την Στεφανίδη και ασημένιο για την Κυριακοπούλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου

Στεφανίδη Κυριακοπούλου

Tο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου κατέκτησε η Κατερίνα Στεφανίδη, με νέο ρεκόρ αγώνων, με την  Νικόλ Κυριακοπούλου να είναι στη δεύτερη.

Η Κατερίνα Στρεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου έκαναν το ένα, δύο στο επί κοντώ και πέτυχαν κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν, να χαρίσουν στη χώρα μας τα δύο πρώτα μετάλλια.

Η Στεφανίδη αναδείχθηκε νικήτρια με 4,85 μ. ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση φέτος στην Ευρώπη και το δικό της ρεκόρ αγώνων, ενώ η Κυριακοπούλου ξεπέρασε τα 4,80 μ., που αποτελεί φετινό της ρεκόρ.

Η Στεφανίδη ξεκίνησε τον αγώνα στα 4,65 μ. με έγκυρο άλμα και συνέχισε δίχως απώλειες στα 4,75 μ. και 4,80 μ. και με την τρίτη τα 4,85 μέτρα. Αφού εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο επέλεξε να δοκιμάσει στα 4,96 μ., προκειμένου να βελτιώσει την κορυφαία επίδοση στον κόσμο. Η Στεφανίδη κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πριν δύο χρόνια στο Άμστερνταμ και να διατηρήσει το αήττητο σε μεγάλες διοργανώσεις στον ανοιχτό στίβο, από το 2016 έως και σήμερα.

Για την Κυριακοπούλου η σημερινή παρουσία στο βάθρο των νικητριών έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού είναι το πρώτο μετά την γέννηση της κόρης.

Η έμπειρη αθλήτρια κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να επανέλθει σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και να πανηγυρίσει το ασημένιο μετάλλιο με το εξαιρετικό 4,80 μέτρα. Η επίδοση της Κυριακοπούλου είναι φετινό ρεκόρ και η καλύτερη από τo 2016, την τελευταία χρονιά, που ξεπέρασε τα 4,80 μέτρα. Η Κυριακοπούλου κατέκτησε το δεύτερο μετάλλιο της στη διοργάνωση, αφού ήταν τρίτη το 2012 στο Ελσίνκι. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά, που η χώρα μας έχει δύο αθλήτριες στο βάθρο των νικητριών σε μεγάλη διοργάνωση, ωστόσο είναι η πρώτη που η χώρα μας εξασφαλίζει τα δύο πρώτα μετάλλια.

Η χώρα μας κατέκτησε το δεύτερο χρυσό της μετάλλιο στη διοργάνωση και το τρίτο στο σύνολο. Είναι η πρώτη φορά από το 2002 και τους αγώνες του Μονάχου, που η Ελλάδα κατακτά περισσότερα από ένα χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση.

 

Φωτογραφία: eurokinissi/segas