“Ψηλαφίζοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά”

Μουσείο Αφής

Εκδήλωση με θέμα: “Ψηλαφίζοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά” διοργάνωσαν η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών και το Μουσείο Αφής την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής ήταν η προβολή του έργου του Μουσείου Αφής, ενός εκ των ελαχίστων του είδους παγκοσμίως που παρέχει τη δυνατότητα σε άτομα με προβλήματα όρασης να γνωρίσουν τα αριστουργήματα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού μέσω της αίσθησης της αφής.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας, Κωνσταντίνος Αλεξανδρής, ανέφερε ότι αποτέλεσε συνειδητή επιλογή η έναρξη των δημόσιων δραστηριοτήτων της νεοσυσταθείσας Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας να λάβει χώρα στο Μουσείο Αφής, προβάλλοντας μια πρωτοποριακή δράση που εκδηλώνεται στη χώρα μας στον τομέα του πολιτισμού και αποστέλλοντας το μήνυμα ότι ο πολιτισμός πρέπει, ως κοινή μας κληρονομιά, να είναι προσβάσιμος σε όλους. “Το Μουσείο Αφής κάνει πράξη το ‘πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος’”, πρόσθεσε και κάλεσε τους προσκεκλημένους να ψηλαφίσουν τη μαγεία της αρχαίας ελληνικής τέχνης.

Στην εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Υφυπουργού Εξωτερικών, Αντώνη Διαματάρη, έδωσαν επίσης το παρών ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κ. Φραγκογιάννης, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μέλη του διπλωματικού Σώματος και εκπρόσωποι ξένων ΜΜΕ.