Αρχαιολογικό συνέδριο για τις ανασκαφές του 2016 στη Μακεδονία και τη Θράκη

Με 89 ανακοινώσεις και 198 συνέδρους θα πραγματοποιηθεί, από 9 έως 11 Μαρτίου 2017, στην Αίθουσα Τελετών του παλαιού κτιρίου Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, η ετήσια Αρχαιολογική Συνάντηση για τις ανασκαφές του 2016 στη Μακεδονία και τη Θράκη που συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Ειδικά φέτος καθώς συμπληρώνονται τριάντα χρόνια αδιάλειπτης διεξαγωγής, η συνάντηση θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα με πλήθος συνθετικών ανακοινώσεων και γόνιμων ερμηνευτικών προσεγγίσεων σχετικών με τις αρχαιότητες της Μακεδονίας και της Θράκης.

Αρχαιολόγοι από τις Εφορείες Αρχαιοτήτων, το Πανεπιστήμιο και τις ξένες αρχαιολογικές αποστολές θα παρουσιάσουν τα νέα ανασκαφικά ευρήματα. Μια γνώση που κοινοποιείται άμεσα στη διεθνή επιστημονική κοινότητα μέσω των Πρακτικών που εκδίδονται ανελλιπώς κάθε χρόνο.

Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 και ώρα 9.00, στην Αίθουσα Τελετών του παλαιού κτιρίου Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Αρωγοί του Αρχαιολογικού Έργου είναι το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ.