Δράσεις για την αναβάθμιση των τουριστικών σχολών

«Το Υπουργείο στηρίζει την τουριστική εκπαίδευση και μεριμνεί για την αναβάθμιση του επιπέδου της στις σύγχρονες απαιτήσεις της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς».

Αυτό επισήμανε η αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά στο πλαίσιο συνάντησης με θέμα τις δημόσιες τουριστικές σχολές (πρώην ΟΤΕΚ) που είχε στο γραφείο της, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον ν. Λασιθίου κ. Μ. Θραψανιώτη και την αντιδήμαρχο Αγ. Νικολάου κ. Αφροδίτη Κωστάκη-Βαρκαράκη. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας Τουρισμού κ. Γεράσιμος Ζαχαράτος.

Η αν. Υπουργός ανέφερε ότι στο υπουργείο εξετάζονται δράσεις που στοχεύουν στην ανασυγκρότηση του επιπέδου σπουδών και την αναβάθμιση των δημόσιων τουριστικών σχολών (πρώην ΟΤΕΚ).

Παράλληλα διευκρίνισε ότι οι σχολές (ΑΣΤΕΡ-ΑΤΕΚ) αποτελούν ένα σημαντικό εκπαιδευτικό πυρήνα. Δεν υπάρχουν σκέψεις για αλλαγές πλην εκείνων που θα συνδράμουν στην βελτίωσή τους και την μεγιστοποίηση της συμβολής τους στην τουριστική εκπαίδευση.

 

H κα Κουντουρά εξήρε την στενή σχέση που διέπει τις τοπικές κοινωνίες με τις σχολές εκεί όπου λειτουργούν. Τόνισε ότι οι τοπικοί παράγοντες και οι συλλογικοί φορείς του τουρισμού των περιοχών αυτών μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια του υπουργείου να βελτιώσει το επίπεδο σπουδών των σχολών και να δώσει καλύτερες γνωστικές υποδομές στους ανθρώπους που θα εργαστούν στον κλάδο του τουρισμού.