Ο θεός Απόλλωνας Ηλίου επίσημο έμβλημα του δήμου Ρόδου  

Ο θεός Απόλλωνας Ηλίου επίσημο έμβλημα του δήμου Ρόδου

 

Επίσημο έμβλημα του δήμου Ρόδου αποτελεί ο θεός Απόλλωνας Ηλίου.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε από το συμβούλιο τοπωνυμιών του Υπουργείου Εσωτερικών, η υπ. αριθ. 1351/2018 απόφαση – αίτημα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Ρόδου, για τη χρήση του Θεού Απόλλωνα Ηλίου, ως επίσημο δηλωτικό σήμα και έμβλημα του Δήμου Ρόδου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Ρόδου  στο συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Κώστα Πουλάκη, εγκρίθηκε ως ιδιαίτερο δηλωτικό σήμα του δήμου, η προσωπογραφία του Θεού Απόλλωνα, που είναι χαραγμένη στα αρχαία νομίσματα, καθώς σχετίζεται ουσιωδέστατα με την εξόχως σημαντική και μέχρι σήμερα διακεκριμένη και περίφημη στο ευρωπαϊκό και διεθνές πολιτιστικό στερέωμα αρχαία ιστορία και μυθολογία της Ρόδου. Στη συνεδρίαση της επιτροπής   εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Γιώργος Πόκκιας ο οποίος ανέλυσε το σκεπτικό της Νομικής Υπηρεσία και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου.

Στη δήλωση του ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που ενέκρινε την εισήγηση του προϊστάμενου της νομικής υπηρεσίας Θεόδωρου Παπαγεωργίου και επισήμανε ότι «και τυπικά πλέον με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών το έμβλημα του Θεού Ήλιου Απόλλωνα, που συμβολίζει την ιστορία των 3000 και πλέον ετών του νησιού και προοιωνίζει το λαμπρό του μέλλον»