“Η Ναυμαχία του Ναυαρίνου στα αρχεία της Κρατικής Βιβλιοθήκης της Ρωσίας”

Στην επανέκδοση του βιβλιογραφικού οδηγού «Η Ναυμαχία του Ναυαρίνου στα αρχεία της Κρατικής Βιβλιοθήκης της Ρωσίας (πρώην Βιβλιοθήκης «Λένιν»)» προχώρησε το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού στη Μόσχα με αφορμή την επέτειο των 190 χρόνων από την Ναυμαχία του Ναυαρίνου.

Το λεύκωμα εκδόθηκε το 2007 στο πλαίσιο λειτουργίας ομώνυμης έκθεσης στους χώρους της Βιβλιοθήκης, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 180 ετών της ιστορικής Ναυμαχίας.

Πρόκειται για έκδοση με πλούσιο βιβλιογραφικό υλικό, που φυλάσσεται στα αρχεία της Κρατικής Βιβλιοθήκης της Ρωσίας (της δεύτερης μεγαλύτερης ανά τον κόσμο).

Αξίζει να σημειωθεί ότι συγγραφείς πολλών εκ των αναφερομένων σε αυτό τον οδηγό-λεύκωμα βιβλίων ήταν οι ίδιοι αξιωματικοί του ρωσικού στόλου, που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πολεμικό-ιστορικό γεγονός.

Η έκθεση, που συνοδεύτηκε και από επιστημονική ημερίδα, εγκαινιάστηκε από τον Πρέσβυ της Ελλάδας στη Μόσχα Ηλία Κλη και τον Υφυπουργό Εξωτερικών του Δήμου / Κυβέρνησης της Μόσχας (και νυν Σύμβουλο Πολιτιστικών Θεμάτων στην Πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα) Πιοτρ Κούπρικοβ.