Περιβαλλοντική εκπαίδευση από την Καλλιστώ

Περιβαλλοντική εκπαίδευση για μαθητές προσφέρει, με τη στήριξη της COSMOTE, η «Καλλιστώ», η περιβαλλοντική οργάνωση για την άγρια ζωή και τη φύση, για τέταρτη συνεχή χρονιά. Τα προγράμματα της «Καλλιστώ» στοχεύουν αφενός στην κατανόηση της αναγκαιότητας για τη διατήρηση της άγριας ζωής και φύσης και αφετέρου στην καλλιέργεια του εθελοντισμού σε δράσεις για την προστασία των ελληνικών δασών.

Το φετινό πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης περιλαμβάνει τέσσερις θεματικές: «Τα ζώα του δάσους πηγαίνουν σχολείο», «Θηλαστικά σε κίνδυνο» και «Άνθρωπος και σαρκοφάγα ζώα: σύγκρουση και συνύπαρξη», «Το ζήτημα των δηλητηριασμένων δολωμάτων». Οι άνθρωποι της «Καλλιστώ» θα μάθουν στους μαθητές τα μυστικά των ελληνικών δασών και των ειδών πανίδας που ζουν σε αυτά, δίνοντας έμφαση στα μεγάλα θηλαστικά: το λύκο και την αρκούδα.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των νομών Αττικής, Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής.

PERIVALLONTIKI-EKPAIDEYSI-KALLISTO-COSMOTE-2.jpg δασος καλλιστωΠαράλληλα, θα συνεχιστούν και τα περιβαλλοντικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους ευπαθών κοινωνικών ομάδων, σε συνεργασία με την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της «Άρσις».

Η συνεργασία του Ομίλου ΟΤΕ με την «Καλλιστώ» ξεκίνησε το 2008 στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας. Οι δράσεις για το περιβάλλον στοχεύουν στην ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις δραστηριότητές της εταιρείας, την ανάπτυξη και παροχή προϊόντων και υπηρεσιών για την αύξηση της παραγωγικότητας και την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κοινού. Μόνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχουν παρακολουθήσει το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης περισσότεροι από 3.700 μαθητές.

Επιπλέον πληροφορίες περιέχονται στα τέσσερα ειδικά ενημερωτικά έντυπα της «Καλλιστώ», που σχεδιάστηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος («Ερευνώντας και προστατεύοντας τα δασικά μας οικοσυστήματα», «Μαθαίνοντας για τα ζώα του δάσους», «Ερευνώντας και προστατεύοντας το περιβάλλον: Το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου» και «Ερευνώντας και προστατεύοντας το περιβάλλον μας. Το περιαστικό Δάσος Σέιχ Σου»), ενώ οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης της «Καλλιστώ» μπορούν να επικοινωνούν στο 2310 252530 και στο communication@callisto.gr.