Πρεμιέρα του “The Lobster” στις Κάννες

Ariane Labed, director Yorgos Lanthimos, Lea Seydoux and Rachel Weisz pose for photographers upon arrival for the screening of the film The Lobster at the 68th international film festival, Cannes, southern France, Friday, May 15, 2015. (AP Photo/Thibault Camus)

Στο κόκκινο χαλί έχοντας δίπλα του τους πρωταγωνιστές της ταινίας του περπάτησε χθες το βράδυ ο Γιώργος Λάνθιμος στην επίσημη προβολή του “The Lobster”. Η ταινία συμμετέχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα της 68ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ των Καννών και μετά την προβολή της απέσπασε ιδιάιτερα θετικές κριτικές. Πρωταγωνιστές είναι οι Ρέιτσελ Βάις, Κόλιν Φάρελ, Λεά Σεϊντού, Τζον Σι Ράιλι, Μπεν Γουίσο, Αριάν Λαμπέντ και Αγγελική Παπούλια.Το σενάριο είναι του Γιώργου Λάνθιμου   και του Ευθύμη Φιλίππου.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Ιρλανδία .

Το Lobster αφορά σε μια αντισυμβατική ιστορία αγάπης, τοποθετημένη σε ένα δυστοπικό, κοντινό μέλλον, όπου όλοι οι μόνοι άνθρωποι, σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο ξενοδοχείο. Εκεί είναι υποχρεωμένοι να βρουν έναν ταιριαστό σύντροφο μέσα σε 45 μέρες. Αν αποτύχουν μεταμορφώνονται σε ένα ζώο της επιλογής τους κι απελευθερώνονται στο δάσος. Ένας απελπισμένος άντρας το σκάει από το ξενοδοχείο στο δάσος, εκεί όπου ζουν οι μοναχικοί κι εκεί ερωτεύεται, ακόμη κι αν αυτό είναι ενάντια στους κανόνες τους.

Από την ελληνική πλευρά, η παραγωγός εταιρεία είναι η Faliro House του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου, από την Ιρλανδία η Element Pictures από τη Μ. Βρετανία η Limp Films και η Scarlet Films, από τη Γαλλία η Haut & Court και από την Ολλανδία η Lemming Film. Η ταινία έχει χρηματοδοτηθεί από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου, το Συμβούλιο Κινηματογράφου της Ιρλανδίας και το Ολλανδικό Ταμείο Χρηματοδότησης για τον Κινηματογράφο, καθώς και από το Eurimages.