Προς νέο ρεκόρ αφίξεων και εσόδων για τον ελληνικό τουρισμό

26 εκατ. διεθνείς αφίξεις και 14,5 δισ. € άμεσων εσόδων αναμένονται μέχρι το τέλος του 2015

 

 

Η ανοδική πορεία του ελληνικού τουρισμού συνεχίστηκε και κατά τον μήνα Αύγουστο, αφού σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία από τα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΤΕ οι διεθνείς αφίξεις κατέγραψαν αύξηση +4,6%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014, φθάνοντας σχεδόν τα 3 εκατομμύρια αφίξεις. Σε επίπεδο οκταμήνου, σημειώθηκε αύξηση +6,3%, με συνολικά 11,7 εκατ. αφίξεις.

Η Αθήνα συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία και τον Αύγουστο, καταγράφοντας αύξηση +23% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2014 και +26% σε επίπεδο οκταμήνου. Με θετικό πρόσημο κινείται και το σύνολο σχεδόν όλων των προορισμών στο οκτάμηνο Ιανουάριος – Αύγουστος 2015, με μόνες εξαιρέσεις τη Ρόδο, την Κω και το Ηράκλειο Κρήτης, όπου καταγράφονται μειώσεις -2,3%, -2,1% και -1,7% αντίστοιχα.

Υπό την προϋπόθεση της σταθερότητας των συνθηκών της αγοράς σημειώνει στην ανακοίνωσ του ο ΣΕΤΕ , το 2015 αναμένεται να κλείσει στο σύνολό του με περίπου 26 εκατ. διεθνών αφίξεων και άνω των 14,5 δισ. € άμεσα έσοδα, προσθέτοντας επιπλέον μια μονάδα στο ΑΕΠ της χώρας και ενισχύοντας έμπρακτα και ουσιαστικά τις τοπικές κοινωνίες.